Ny direktør for Fazer Food Services
Nordens største aktør inden for personalerestauranter og -kantiner har fundet sin nye førstemand, som tiltræder 1. august.
Andreas Berggren skal fortsætte det udviklingsprogram, der de seneste år har medviket til øget omsætning og lønsønhed i catering-divisionen - i hele Norden. I 2012 lykkedes det således Fazer Food Services at fastholde son position som den ledende aktør på det finske marked og i Sverige styrkede man sin tilstedeværelse med måltidsløsninger til den offentlige sektor gennem opkøbet af Scandinavian Facility Management (SFAB).
Også i Danmark og Norge udvikler virksomheden sig positivt og Fazer Food Services øjner vækstmuligheder her såvel som på de øvrige to hjemmemarkeder, meddeler koncernen.
Andreas Berggren tiltræder sin nye stilling pr. 1. august, hvor nuværende direktør Iris Karjula fratræder.
Fakta om Fazer Food Services
- Hovedbeskæftigelsen er personalerestauranter og personalekantiner for virksomheder og institutioner
- Divisionen driver ca. 1.200 restauranter og kantiner i nordiske virksomheder og institutioner, heraf 139 i Danmark hvor 130 er med Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke. I Sverige og Finland drives desuden en række caféer og restauranter åbent for offentligheden
- Omsætningen var i 2011 på mere end 560 mio. euro (godt 4 mia. kr.), i den danske del af forretningen lød omsætningen på godt 580 mio. kr.
- Ved udgangen af 2011 var der ca. 6.000 ansatte i divisionen, heraf 800 i Danmark
- Der serveres ca. 400.000 måltider dagligt i hele Norden, mens dette tal for Danmark er ca. 35.000
- Restauranterne og kantinerne drives under forskellige brands bl.a. Karl Fazer, Fazer, Amica og wip. I Danmark gælder kun de sidste to.