Ægpakkeri dobbelt bøderamt efter unøjagtigheder med tyske æg
Det seneste kontrolbesøg hos et ægpakkeri på Als er her i begyndelsen af 2024 endt med to bøder og en indskærpelse.
Det skriver Jyske Vestkysten.
Der manglede blandt andet et salmonella-certifikat på et parti tyske æg, og det førte efter dialog om certificeringen med virksomheden til et straks-forbud mod importen.
Simon Bonefeld, der ejer Egeskovgaard Ægpakkeri, forklarer, at han havde været i kontakt med Fødevarestyrelsen før importen, men ikke blev oplyst om certifikatet.
- Der stod ikke noget om, at vi skulle have et salmonella-certifikat. Kun at vi skulle have et certifikat på, hvor vi havde hentet æggene. Så jeg synes faktisk ikke, det er rimelig med den løftede pegefinger. Vi har jo handlet i god tro, siger han til avisen.
Ifølge rapporten fra Fødevarestyrelsens kontrollant skyldtes den ene bøde på 5000 kr. en datofejl i mærkningen af nogle æg importeret fra Tyskland, hvor holdbarhedsdatoen blev angivet til 27. februar - hvor den retteligt skulle have været 19. februar.
Den anden bøde af samme størrelse blev givet, fordi en leverring af såkaldte B-æg ikke havde fået korrekt angivelse.