50 millioner i nyt fødevarecenter
Herregården Ausumgaard, der ligger mellem Struer og Holstebro, skal omdannes til et innovationscenter for små og store fødevareproducenter samt relevante uddannelser.
Små fødevareproducenter vil få tilbud om at drive virksomhed på gården, mens store virksomheder tilknyttes for at deltage i udviklingsarbejdet, fortæller Ausumgaard-ejer Kristian Lundgaard-Karlshøj til lokalmediet. Og flere store spillere i branchen har allerede vist interesse for ideen.
Samtidig tilbydes UCH, Tekniks Skole i Holstebro, undervisning af slagtere, bagere og møllere i lokaler på herregården.
Ifølge Kristian Lundgaard-Karlshøj kommer projektet til at koste omkring 50 millioner kroner at realisere.
I dag driver han sammen med sin kone Maria et konventionelt landbrug på herregården, ligesom der er fokus på at udvikle og producere nicheprodukter, såsom Ausumgaardgrisen og Ausumgårdmel, som blandt andet sælges via webshop og gårdbutik.