23948sdkhjf

Kantineprisen 2013: Hvor får de ansatte den bedste mad?

Kantineprisen bliver uddelt af Landbrug & Fødevarer, og i år hvor prisen har tiårs jubilæum, har udvælgelsen af de nominerede været særlig svær.
Hvad har vindmøllehovedkvarteret Vestas, designfirmaet Rosendahl, energiselskabet TREFOR og Carnegie Bank til fælles? Ikke meget ved første øjekast, men så alligevel. Alle fire virksomheders kantiner er blevet nomineret blandt de mange indstillede til Kantineprisen 2013.

- Årets tema er ”Måltid med mening”, og det må man sige, at årets kandidater har forstået. I de tidligere år har vi haft tradition for max at nominere tre kandidater, men i år har juryen valgt at nominere hele fire kandidater. Det har den gjort, fordi feltet er så utrolig stærkt. I det hele taget var der blandt de indstillede så mange gode kantiner med dygtige fagfolk, at det var meget svært at pege på de nominerede. Men de fire nominerede stak alligevel ud som de stærkeste, siger seniorkonsulent Vickie Kristensen fra Landbrug & Fødevarer, der er ansvarlig for Kantineprisen.

Lokale råvarer, hele dyr, mindre madspil og stor ihærdighed præger kandidaterne
Helt overordnet er det juryens vurdering, at feltet af nominerede alle markerer sig ved deres omhu i køkkenet, brug af friske sæsonbetonede råvarer og omtanke for brugerne af kantinen, men hver især adskiller de nominerede sig også fra hinanden.

- De nominerede har mange forskellige kvaliteter. Hos Vestas HQ arbejder de meget med bæredygtighed, skærer selv hele dyr ud og bruger det hele. Hos Rosendahl Design Group sætter de også en ære i at mindske madspild, men her spiller naturen og vilde urter også en rolle i madlavningen. I køkkenet hos TREFOR er råvarerne så lokale, at de nærmest er gået fra jord til bord og hos Carnegie Bank fornemmer juryen klart, hvordan køkkenchefens store ihærdighed har formået at løfte et højt gastronomisk niveau til et endnu højere, selvom det har været krisetider og der har været færre penge til kantinen, siger Vickie Kristensen.

Kantinerne får hemmeligt besøg
I løbet af den kommende tid vil juryen uanmeldt besøge kantinerne for selv at se og smage på kantinernes mad, og på den måde komme tættere på at finde en vinder til Kantineprisen.

- Det er de små detaljer, der bliver helt afgørende for, hvem af de fire nominerede der løber med prisen i år. I juryen har vi en klar forventning om at opleve fire gennemførte frokoster, hvor temaet ”Måltid med mening” kan mærkes, siger Vickie Kristensen.

Formålet med Kantineprisen er anerkendelse til kantinerne i Danmark, der med ildsjæl indestår for faglighed og innovation og dermed højner kantinefaget og fremmer den gode håndværksmæssige kvalitet. Vinderen kåres og Kantinepris-trofæet uddeles ved en festelig ceremoni den 31. oktober 2013 på Axelborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078