23948sdkhjf

Scanico leverer skræddersyede køle- og fryseløsninger

Den danske virksomhed Scanico har specialiseret sig i at fremstille skræddersyede køle- og frysesystemer til fødevareproducenter over hele verden. I øjeblikket er man i fuld gang med at udvikle nye løsninger med markant lavere strøm- og vandforbrug.

Uanset om man producerer laksefileter, nybagte brød eller en helt tredje form for fødevare, så er det alfa og omega, at produkterne nedkøles eller fryses hurtigt, før de pakkes og distribueres. Til det formål har man brug for et effektivt køle-/fryseanlæg, og det er netop, hvad danske Scanico igennem de sidste 35 år har specialiseret sig i at fremstille. Virksomheden har base i Aalborg og har sit eget team af erfarne ingeniører og teknikere, der tager ansvar for hele værdikæden fra design og produktion til installation og service verden over.

Vi arbejder på en ny generation af motorer, der bruger 30% mindre energi, ligesom vi er i gang med at udvikle et nyt CIP-anlæg, hvor vi kan reducere vandforbruget med 60-70%. Carsten Tønnes, adm. direktør for Scanico A/S

“Vi kan skræddersy de enkelte løsninger til kunderne, så de matcher deres specifikke produkter og deres fysiske rammer. Derfor har vi ikke to produkter, der er ens,” forklarer adm. direktør for Scanico A/S, Carsten Tønnes.

Fleksible og avancerede løsninger

Scanicos kunder er fødevareproducenter over hele verden, og herhjemme er det bl.a. fiskeproducenter, bagerier og kødproducenter, der nyder godt af deres løsninger. Anlæggene kan bygges som en kombination af køle- og fryseanlæg, og hemmeligheden er konstruktionen af spiraler, der kan håndtere temperaturer fra -40°C til 100°C. De enkelte anlæg kan designes med forskellige former for transportbånd og motorer og bygges op onsite, så de matcher de fysiske rammer i produktionen.

“I øjeblikket er vi ved at installere en løsning med i alt 1,8 km transportbånd, og til en anden kunde skal vi levere et køleanlæg, der er 9 meter højt – så vi kan også klare de helt store anlæg. Vi er også i gang med at bygge et fryseanlæg til en isproducent i Den Dominikanske Republik. Det er så stort, at det skal løftes på plads gennem et hul i taget,” siger Carsten Tønnes.

Nye, bæredygtige løsninger på trapperne

For at bidrage til den grønne omstilling er Scanico i disse år i fuld gang med at udvikle mere bæredygtige løsninger med lavere strøm- og vandforbrug, hvilket efterspørges af kunder over hele verden.

“Vi arbejder på en ny generation af motorer, der bruger 30% mindre energi, ligesom vi er i gang med at udvikle et nyt CIP-anlæg, hvor vi kan reducere vandforbruget med 60-70%. Det er en stor faktor for vores kunder i bl.a. Centralamerika, hvor vand er en mangelvare,” slutter Carsten Tønnes.

FAKTA: Scanico A/S

Scanicos køle- og fryseløsninger har i mere end 35 år været kendt og respekteret af fødevareproducenter over hele verden. Specialet er skræddersyede løsninger, der designes så de matcher de enkelte produkter og de fysiske rammer og bygges op onsite. Scanico er i dag en del af The Middleby Corporation og beskæftiger ca. 95 medarbejdere i Danmark.

Se mere på www.scanico.com

Kilde: Scanico A/S

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079