23948sdkhjf

To typer stærke chilinudler må sælges igen efter nye analyser

Nye analyser viser, at to ud af tre Samyang-produkter alligevel ikke er sundhedsskadelige. De kan sælges igen

To ud af tre typer chilinudler fra den sydkoreanske producent Samyang må vende retur til hylderne i danske butikker.

Fødevarestyrelsen frikender nemlig de to typer nudler. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Styrelsen meddelte ellers i juni, at nudlerne ikke måtte sælges i Danmark længere.

Årsagen var, at de havde et capsaicinindhold, der kan give akut forgiftning.

Capsaicin er det kemikalie, der giver chilier deres stærke og skarpe smag.

Nudelprodukterne, der markedsføres som "ekstremt stærke", har været særligt populære på det sociale medie TikTok, hvor børn og unge udfordrer hinanden til at spise nudlerne.

Men indholdet af capsaicin udgør en sundhedsfare, særligt for børn, lød det fra Fødevarestyrelsen i juni.

To af tre frikendt

Nye analyseresultater får nu Fødevarestyrelsen til at konkludere, at to af produkterne "ikke indeholder så høje niveauer af capsaicin som oplyst af forhandlere ved markedsføringen".

Det drejer sig om "Samyang Buldak 2 x Spicy Hot Chicken" og "Samyang Buldak Hot Chicken Stew".

Det tredje produkt - "Samyang Buldak 3 x Spicy Hot Chicken" - har dog fortsat et for højt niveau af capsaicin.

Det "er så højt, at DTU Fødevareinstituttet fastholder, at nudelretten udgør en risiko for, at forbrugerne ved indtag af måltidet kan udvikle akutte forgiftninger".

Nudlerne er blevet solgt i supermarkeder og specialforretninger landet over. Derudover kan de også købes over nettet.

Giftlinjen har fået meldinger om 14 tilfælde efter indtag af chilinudler, skriver styrelsen. Blandt symptomerne har været mavesmerter og opkast.

Det fremgår ikke, om de 14 tilfælde har relation til Samyang-produkter eller andre slags chilinudler.

Fødevarestyrelsen skriver, at det i EU er forbudt at markedsføre fødevarer, der kan være sundhedsskadelige.

EU-Kommissionen arbejder på fælles retningslinjer for det tilladte indhold af capsaicin i spiseklare fødevarer.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078