23948sdkhjf

Tre millioner grimme grøntsager får nyt liv

Både danskerne og dyrene har kastet sin kærlighed på de “grimme” grøntsager - og over 3 millioner “grimme” grøntsager blev reddet sidste år.

Ukurante tomater, skæve agurker og overskudssalat undgår i dag madspildsdøden og er til glæde for både mennesker ... og søkøer. 

De “grimme" grøntsager har også brug for kærlighed, lyder budskabet fra foreningen Stop Spild Af Mad.

I samarbejde med  Nordic Greens har de fors'gt "at redde" tonsvis afgrøntsager fra at ende som affald.

 Nu har de i fællesskab gjort regnskabet op, lyder det i en pressemeddelelse.

Det totale tal for alle reddede “grimme” grøntsager er netop offentliggjort: 

905.368 pakker fra Nordic Greens svarende til 3.175.000 stykker grøntsager blev reddet i 2023.

Grøntsagerne bliver i dag solgt i Rema 1000 og Salling Groups butikker med det Stop Spild Af Mad-logo på. 

Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad Selina Juul glæder sig over at have Nordic Greens med på konceptet.

- Det er rigtigt positivt, at de gode grøntsager ikke går til spilde. Nordic Greens var Danmarks første væksthus-grøntsagsproducent, som for snart syv år siden i samarbejde med Stop Spild Af Mad introducerede de “grimme” grøntsager i de danske butikker. Siden har grøntsagerne fået massiv kærlighed. Blot fordi agurken en krum, smager den lige så godt som den pæne og lige, udtaler hun.

Overskud til søkøer

Ifølge pressemeddelelsen har tiltaget allerede været medvirkende til, at Nordic Greens har halveret andelen af madspil i virksomheden.

Det nyeste ben i Nordic Greens er Danmarks største fuldautomatiske salatfabrik i Bellinge på Fyn, som producerer en ny holdbar salat, som er sået i det højteknologiske væksthus. 

Salatsorterne Nordic Crisp, Nordic Crisp Mix og Lollo Bionda dyrkes i et nyt, klimakontrolleret og lukket fuldautomatiseret væksthus, hvor alt er styret med AI (kunstig intelligens) og derfor er der ingen berøring af menneskehænder. 

Dette er med til både at øge salatens sprødhed og holdbarhed som er helt op til 14 dage.

Og så er vi tilbage til søkøerne.

Salaten fra Nordic Greens, som er i overskud, går heller ikke til spilde, da den glæder de søkøer i Odense ZOO.

- Nogle gange har vi overskudssalat, hvis vi for eksempel afprøver nye sorter. Derfor er vi taknemmelige for samarbejdet med Odense ZOO - det gør nemlig, at overskudssalaten ikke ender som madspild, men som grønt foder til de skønne søkøer, fortæller Public Relations Manager i Nordic Greens Rikke Dybkjær i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079