Fire ton fødevarer blev samlet ind efter stort Dagrofa-arrangement
140 udstillere/fødevareleverandører var på plads med en stand, og i alt dukkede over 1.400 madentusiaster op for at blive klogere, da Dagrofa Foodservice onsdag afviklede inspirations- og fødevaremessen "Madscenen for professionelle" i København.
Det foregik i udstillings- og koncertsalen TAP1 på Amager - oprindeligt en tappehal på Carlsberg i det område, der nu er Carlsberg Byen.
Ifølge arrangørerne var det tydeligt, at den danske madscene bevæger sig i en mere klimabevidst retning, hvilket mange af messens masterclasses, oplæg og workshops bar præg af.
- Vi har et fælles ansvar for, at det, der ender på tallerkenerne både på restauranter, i kantiner og derhjemme, støtter op om en bedre fremtid for vores branche og for planeten - og når jeg ser, hvad vores leverandører disker op med på en dag som denne, så får jeg en god fornemmelse. Der er rigtigt meget i gang i den danske fødevarebranche, siger Dagrofa Foodservice-direktør Michael Christensen.
Efter messen blev alle madrester samlet ind og afleveret til Fødevarebanken, der leverer maden videre til blandt andet herberger, krisecentre, skoler og bosteder. I alt endte donationen på cirka fire ton fødevarer, oplyser Dagrofa Foodservice.