23948sdkhjf

- Små virksomheder straffes af betalingsmarkedet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen dokumenterer for første gang en markant skævhed i gebyrerne, som rammer de mindste virksomheder hårdest. SMVdanmark opfordrer minister til handling

Små virksomheder betaler uforholdsmæssigt høje gebyrer for at modtage betalinger fra kunder – langt mere end større virksomheder. Det slår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i dag fast i en ny rapport, der viser en alvorlig skævhed på betalingsmarkedet i Danmark.

I en pressemeddelelse anerkender erhvervsminister Morten Bødskov problemet, men erhvervsorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, opfordrer erhvervsministeren til handling for at sikre mere gennemsigtighed og retfærdighed på markedet.

- Det er positivt, at erhvervsministeren anerkender manglen på konkurrence og gennemsigtighed på betalingsmarkedet, men der mangler konkrete handlinger. Rapporten viser sort på hvidt, at de mindste virksomheder betaler alt for meget for at tage imod betalinger, udtaler Kasper Munk Rasmussen, der er chefkonsulent i SMVdanmark, i en pressemeddelelse.

Rapporten slår fast, at små virksomheder kan spare godt 40 procent på kortindløsningsgebyret ved at vælge den billigste kortindløser frem for den dyreste, men mangel på gennemsigtighed i gebyrer fører til, at små virksomheder ikke har overblik over, hvad de reelt betaler for, og hvor der kan spares.

- Når uigennemsigtighed fører til, at forretningerne går glip af en besparelse på op 40 procent på gebyrerne, er det et massivt problem. Små erhvervsdrivende kan ikke navigere i junglen af gebyrer og skjulte omkostninger. Det er i høj grad de mindste virksomheder, der lider under manglen på gennemsigtighed, siger Kasper Munk Rasmussen.

Det er første gang, at en myndighed fastslår den store skævhed på betalingsmarkedet, og SMVdanmark opfordrer derfor ministeren til at handle hurtigt.

- Det er på tide, at vi får gjort op med skævheden på betalingsmarkedet, så de små virksomheder ikke længere betaler ågerpris for at kunne tage imod betalinger. Vi har brug for, at ministeren tager ansvar og sikrer, at alle virksomheder får lige adgang til effektive og billige betalingsløsninger, udtaler Kasper Munk Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046