Vil hjælpe industriens grønne løsninger på vej
Når årets udgave af fødevareindustriens FoodTech løber af stablen fra i MCH Messecenter Herning, er der skruet betydeligt op for antallet af aktiviteter og events i forhold til den seneste udgave i 2022.
Så meget, at der er blevet brug for at indtage en ekstra hal i messecenteret, så FoodTech i år kommer til at brede sig over syv haller.
Det fortæller Thue Bjørslev Jensen, som er projektleder for FoodTech.
- Vi har fået rigtigt mange nye og spændende tiltag med denne gang, nogle highlights, der gerne skal give de besøgende ekstra værdi og god grund til at komme her. Nye aktiviteter og events er sammen med et stærkt udstillerfelt det, der er med til at karakterisere FoodTech 24, siger han.
Ifølge projektlederen vil antallet af udstillere i år ramme nogenlunde det samme niveau som i 2022, hvor der var 275.
Tre helt nye aktiviteter
Årets tre helt nye aktiviteter er Global Dilemma Conference, som beskæftiger sig med, hvordan fødevareindustrien på én gang kan reducere klimaaftrykket og imødekomme et voksende fødevarebehov, Future Food Lab med bud på fremtidens fødevarelaboratorium og DM i 3D-print for erhvervsskoler.
- Vi er stolte af at kunne introducere så mange nye tiltag, der kan være med til at understøtte FoodTechs DNA. Vi vil rigtigt gerne være det sted, hvor fødevareindustrien prøver at udforske nye produkter og løsninger på nogle af de udfordringer, der er fremadrettet, og specielt dem, der handler om den grønne omstilling, siger Thue Bjørslev Jensen.
Vi er stolte af at kunne introducere så mange nye tiltag, der kan være med til at understøtte FoodTechs DNA Thue Bjørslev Jensen, projektleder, FoodTech
- FoodTech vil gerne være med til at sætte en retning for fødevareindustrien. For at tage et eksempel kan Global Dilemma Conference via en række eksperter og talere være med til at udforske de udfordringer industrien står overfor og inspirere til løsninger, der bidrager til den grønne omstilling af fødevareindustrien, siger han.
Ud over de nævnte står mejeri- og plastindustrien bag arrangementer, der tidligere har været på programmet, lige som Water & Energy Stage og Food For Thought er overskrifterne på andre tiltag på dette års Foodtech. Nogle er beskrevet nærmere andetsteds i Food Supplys nyhedsbrev og magasin.
Skal udforske løsninger
Når så mange virksomheder, eksperter og andre branchefolk er samlet på ét sted, bliver Foodtech ifølge projektlederen en god platform for at finde frem til nye løsninger.
- Målet for os er, at vi giver udstillere og besøgende mulighed for sammen at udforske de fremtidige løsningsmuligheder - og især dem, der handler om grøn omstilling. Der er jo både eksisterende løsninger, som allerede findes og kan tages i brug - og så er der alle dem, som ikke findes endnu. Der vil vi gerne være det sted, hvor de udforsker mulighederne - og skubber til status quo: Hvad er egentlig muligt, og hvor er grænserne for, hvad fødevareteknologi kan, lyder det retoriske spørgsmål fra Thue Bjørslev Jensen.