23948sdkhjf

Stiller skarpt på branchens klimaudfordringer

Food Techs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet

Indlæg ved både danske og udenlandske eksperter, debatter og keynotes er i vente på Food Techs nye event Global Dilemma Conference. 

Konferencen har til formål at være med til at sætte retningen for fødevarebranchens videre arbejde med bæredygtighed.

- Endelig kommer der en konference, som samler fødevaresektoren om, hvordan vi løser de store bæredygtighedsudfordringer. Vi skal forstå de globale udfordringer og dilemmaer, som fødevaresektoren skal være med til at løse, og vi skal samarbejde på tværs i værdikæden om at løse dem - og vi skal vise de bæredygtige løsninger til hinanden, fastslår Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej, i en pressemeddelelse.

Vi skal forstå de globale udfordringer og dilemmaer, som fødevaresektoren skal være med til at løse, og vi skal samarbejde på tværs i værdikæden om at løse dem - og vi skal vise de bæredygtige løsninger til hinanden Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej

Hun er konferencens moderator, og hun ser frem til opgaven, som ligger i oplagt forlængelse af hendes virke i Tænketanken Frej, der arbejder på at "skabe et stadigt mere bæredygtigt Fødevaredanmark".

- Jeg glæder mig meget til at moderere den første Global Dilemma Conference for fødevaresektoren. Det er vigtigt, at vi samarbejder og arbejder med, hvordan fødevaresektoren løser de globale udfordringer, verden står over for. Hvis fødevarevirksomheder skal kunne vækste, skal de kunne forstå de globale udfordringer, som sektoren skal være med til at løse, konstaterer Marie-Louise Boisen Lendal.

Prominente indlægsholdere

Et af konferencens temaer er 'Resource Optimization and Circular Economy', der beskæftiger sig med fødevarebranchens udfordringer med ressourceforbrug og spild. 

I erkendelse af, at der er behov for at reducere råvare- og madspild, energi- og vandspild samt ineffektiv emballage, undersøger dette tema, hvordan branchen finder balancen mellem produktionseffektivitet, ressourcebesparelser og forbrugernes behov for at skabe en bæredygtig fremtid.

Blandt indlægsholderne på konferencen kan de besøgende se frem til at opleve eksempelvis Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer, leder af SDU Climate Cluster og en af hovedforfatterne på IPCC's klimarapport 2018. Også Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden Claus Felby, forhenværende klimakommissær i EU Connie Hedegaard og CEO i Novonesis Food & Beverage Jacob Vishof Paulsen er blandt de mange navne på programmet.

Paneldebatterne dykker blandt andet ned i, hvordan nye teknologiske processer kan bruges til at løse industriens udfordringer - eksempelvis ses der på, hvordan kunstig intelligens kan skubbe den grønne omstilling yderligere på vej. En anden debat zoomer ind på, hvordan et øget samarbejde på tværs af værdikæder kan medføre grønne fordele.

Store forventninger

I Food Tech-ledelsen har man store forventninger til Global Dilemma Conference, der er blevet til i et tæt samarbejde med konferencearrangøren Insight Events.

- En del af FoodTechs DNA er at være stedet, hvor branchen udfordrer status quo og sammen skubber til grænserne for, hvad der er muligt inden for fødevareteknologi. Vi vil gerne være stedet, hvor der udforskes nye teknologiske løsninger, der kan skabe en mere bæredygtig fremtid, lyder det fra Thue Jensen, projektleder på FoodTech, der fortsætter:

- Med Global Dilemma Conference stiller vi skarpt på fødevarebranchens klimaudfordringer og de dilemmaer, de indeholder, og skaber et mødested, hvor der præsenteres, debatteres og udforskes løsninger, der kan understøtte den grønne omstilling i branchen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078