Danish Crown får konkurrence fra de små
En række af landets små og mellemstore slagterier melder om vækst i en tid, hvor slagterigiganten Danish Crown melder om tilbagegang.
Slagteriet Brørup, ejet af tyske Tönnies Fleisch, øgede i 2012 antallet af slagtninger med 5,5 pct. til omkring 25.500 grise om ugen og nu melder direktør Jann Jensen, at slagteriets maksimum-niveau på 30.000 slagtninger er nået.
Danish Meat Company, som startede op igen i Vrå for et halvt år siden, har ligeledes fået en rigtig fin start. Selskabet har en kapacitet
på 4.000 slagtninger om ugen, og direktør Jack Skaaning oplyser til JyllandsPosten, at selskabet aktuelt "slagter noget mere
end 3.000 grise om ugen og har kurs mod 4.000 næste år".
Nær Vejle ligger slagteriet Danepork, som også er inde i en gunstig periode. Næste år venter man her at påbegynde byggeriet af et nyt og større slagteri, hvor der bliver plads til at fordoble antallet af slagtninger, fra 275.000 årligt i dag. Det nye slagteri vil få en samlet kapacitet på 1 million slagtninger årligt.