23948sdkhjf

På få måneder: Fra arbejdsfordeling til 100 nye ansatte

Det er kun få måneder siden, at slagteriarbejderne på kødgiganten Ticans to slagterier i Thisted og Brørup skiftedes til at gå på arbejde.

Tilbage i juni sagde Ticans adm. direktør Steen Sønnichsen sådan her til Food Supply om den arbejdsfordeling, som man havde praktiseret i et års tid:

- Vi troede på, at vi kunne komme tilbage igen. Derfor har vi taget denne fordelings-beslutning for at sikre arbejdspladserne og undgå at lukke virksomheden ned. Det er fint, når man ikke har grisene, at man kan holde på medarbejderne og give det en chance. Nu har vi startet den sidste periode af fordelingen, og det er selvfølgelig forbi, når vi kommer til efteråret, hvor vi har grise nok, siger Steen Sønnichsen.

Læs også Investerer tocifret millionbeløb i slagteri: - Vi har meget potentiale endnu (food-supply.dk)

Og nu går det hastigt den anden vej. En voksende tilgang af grise til slagtning - som overvejende kommer fra den største, men kriseplagede konkurrent Danish Crown - har vendt helt om på situationen.

Nu fortæller TV Midtvest om en helt forandret stemning blandt de ansatte.

- Det er en skøn udvikling. Går vi et år tilbage, var vi lukningstruede. Nu står vi for at skulle udvide fabrikken med i første omgang 50 medarbejdere og inden for en kort periode over 100 medarbejdere, siger tillidsmand Dan Vestergård Jensen til tv-stationen.

Ticans slagterier har været nede på 40.000 slagtninger om ugen. Nu er tallet 53.000 og fra nytår regner man med at nå 74.000 ugentlige slagtninger.

Til efteråret 2025 tegner antallet til at blive betydeligt højere.

Læs også Storbonde gør alvor af trussel og sender 350.000 svin til Tican (food-supply.dk)

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111