23948sdkhjf

Kurt Skare om konkursen: - Det var Nykredits skyld

Det sidste kapitel i historien om den suverænt største konkurs i fødevarebranchen sidste år, den i Skare Meat Packers, ser ikke ud til at være skrevet endnu.

Berlingske Business har fået indblik i et omfattende materiale, som Kurt Skare har stillet til rådighed. 

Det dækker blandt andet en korrespondance med Nykredit, som på et tidspunkt i 2022 ikke længere ville være bank for Kurt Skares virksomheder - men til gengæld ifølge Kurt Skare lagde hindringer i vejen for et aftalt skifte til Arbejdernes Landsbank. 

Kurt Skare og datteren Gitte Skare afviser, at den meget omtalte kødskandale i 2022, hvor Fødevarestyrelsen konfiskerede 256 ton oksekød fra Skare som følge af dokumentations-problemer, blev den egentlig årsag til konkursen i Skare Meat Packers - selv om den førte til tabet af store kunder som Salling Group og Rema 1000.

- Vi er ikke gået konkurs på grund af den hændelse, der var med Fødevarestyrelsen. Det var Nykredit, siger Kurt Skare til avisen. 

Skare-familiens tese er, at Nykredit spillede en dobbeltrolle på grund af en mindre ejerandel i kapitalfonden Erhvervsinvest, der havde vist interesse for koncernens to pålægsfabrikker, Defco og Skare Food.

I dag indgår både Defco Skare Food i Delika Food Group, som er ejet af Erhvervsinvest.

Nykredit har overfor Berlingske afvist at kommentere Kurt Skares påstande.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078