23948sdkhjf

Kantinegigant strammer klima-profilen med ambitiøs målsætning

Bønner, ærter og linser - under et bælgfrugter - er nøgleråvarer for en plantebaseret kost på grund af et højt proteinindhold.

Men i dag spiser den gennemsnitlige dansker kun to til fem gram bælgfrugter om dagen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra servicegiganten ISS. I ISS' danske kantiner er der imidlertid et langt højere bælgfrugt-indtag på 25 gram per person om dagen - og ambitioner om at nå væsentligt højere op.

- Vores kantiner serverer allerede i dag 25 gram bælgfrugter per gæst, hvilket er en vigtig milepæl, som vi er stolte af i ISS, men vi sigter endnu højere. Vores mål er at nå 40 gram inden 2026 og 60-70 gram inden 2030, og det kræver en samlet indsats på tværs af værdikæden. Derfor er vi stolte over at være en del af Bælgfrugtspartnerskabet, hvor vi i fællesskab med andre aktører kan gøre en reel forskel for både miljøet og folkesundheden, siger Morten Hassing, head of food product and performance hos ISS.

I Danmark bespiser ISS cirka 40.000 danskere i 200 kantiner dagligt. 

Bælgfrugter slår de fleste andre proteinkilder - med oksekødet i spidsen - hvad angår lav belastning af klimaet. 

ISS har tidligere i år meldt sig ind i Bælgfrugtspartnerskabet - et samarbejde mellem private og offentlige aktører, "der har til formål at fremme folkesundheden og skåne miljøet ved at øge både forbruget og produktionen af bælgfrugter i Danmark". ISS indgår i partnerskabets styregruppe sammen med blandt andre discountkæden Lidl, øg- og plantegiganten Dava Foods, Plantebaseret Videnscenter og Aarhus Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125