Stor frokost- og cateringspiller investerer i fordoblet kapacitet
Den delvis kapitalfondsejede frokost-, kantine- og cateringvirksomhed Gastronomiet i Glostrup, har gang i store planer i det år, hvor man runder de første 20 år.
I slutningen af 2024 påbegynder Gastronomiet ifølge en pressemeddelelse indretningen af et nyt stort køkken i Avedøre Holme, som skal fordoble produktionskapaciteten.
- Gastronomiet har formået at skabe en solid forretning gennem to årtier og på imponerende vis forvaltet det store ansvar, det er dagligt at bespise tusindvis af danskere. I forvejen er Gastronomiet en af de tre største aktører på frokostmarkedet og med bygningen af det nye køkken, der fordobler produktionskapaciteten, forventer jeg yderligere markant vækst med masser af mætte og tilfredse kunder, siger den nye bestyrelsesformand i virksomheden, Michael Ingemann, der tidligere har været hos konkurrenten Meyers.
Han afløser Jens Christian Andersen, der til gengæld bliver kommerciel direktør i virksomheden.
Ny i bestyrelsen er også Kim Rahbek Hansen, der er mest kendt som grundlægger af Sticks ’n Sushi.
Dansk Ejerkapital kom for to år siden ind i Gastronomiet, der opkøbte konkurrenten Nordic Catering med Marketenderiet i Valby samt større fokus på kantinedrift.
Efter to år med effektivisering meldes virksomheden nu "fintunet som en samlet enhed under navnet Gastronomiet og klar til at lægge ekstra tryk på væksten."
Et særkende for Gastronomiet er en målsætning om, at fødevarer fra lokale landmænd og producenter skal udgøre en stor andel af det samlede råvareindkøb. Man sigter efter at nå en andel på 60 procent.
Regnskabsår | 2023 | 2022 | 2021 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Nettoomsætning | - | - | - |
Bruttofortjeneste | 31,0 | 27,4 | 19,0 |
Resultat af primær drift | 6,5 | 6,6 | 4,7 |
Resultat før skat | 6,5 | 6,6 | 4,6 |
Årets resultat | 5,0 | 5,4 | 3,6 |
Balancestatus | 22,5 | 14,4 | 18,1 |
Egenkapital | 10,4 | 5,4 | 7,9 |
Antal ansatte | 51 | 43 | 28 |
Kilde: CVR |