23948sdkhjf

Hver sjette dansker sparer stadig på madvarerne

Det er efterhånden ved at være længe siden, at den værste inflation hærgede her i landet og fik forbrugerne til at skifte til de billigste fødevarer i butikkerne - nærmest over natten.

Siden har mange fødevarevirksomheder kunnet mærke, at det igen er blevet nemmere at sælge premium-produkter. Blandt andet er et hårdt ramt økologi-salg ved at rette sig igen.

Læs også Økologer jubler over tocifret vækst: - Nu ser vi det store hop

Men et prisniveau på fødevarerne, der nu i gennemsnit ligger 22  procent over niveauet i januar 2022, sætter sig stadig spor i mange danskeres forbrug. 

Det viser en spritny undersøgelse, som analysevirksomheden YouGov har lavet for madspildsorganisationen Stop Spild af Mad og Nordea.

Af undersøgelsen fremgår det blandt meget andet, at 15 procent af danskerne - næsten hver sjette - svarer, at de køber mindre, end de plejer. Og et stort flertal på 72 procent siger, at de går målrettet efter varer på tilbud.

Ida Marie Moesby, som er forbrugerøkonom hos Nordea og medlem af Advisory Board i foreningen Stop Spild Af Mad siger i en pressemeddelelse fra foreningen:

- Undersøgelsen viser tydeligt, hvordan de stigende fødevarepriser påvirker vores adfærd som forbrugere. De stigende fødevarepriser kan mærkes i alle hjem, men især dem med en presset pengepung får det svært, når det bliver dyrere at købe de helt basale fødevarer. Vi kan nemlig ikke komme udenom, at vi alle skal have mad på bordet, og vi ser desværre en stor bekymring blandt mange forbrugere som følge af de høje priser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046