23948sdkhjf

Handelsselskab trækker sig ud af kreaturslagteri

Opdateret: Det har ikke været muligt at optimere indtjeningen i DLK Aarhus. Derfor indstiller bestyrelsen nu til at lukke ned for aktiviteterne fra årsskiftet.
Sådan lyder beskeden fra DLK Aarhus i en intern meddelelse til sine andelshavere, skriver Landbrugsavisen. Dette bekræfter Bo Rimer, direktør for indkøb og salg, over for Food Supply.

- Det er rigtigt, at vi har udsendt en indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling til vores andelshavere. Her vil bestyrelsen indstille til, at slagtningerne ophører fra årsskiftet, simpelthen fordi vi ikke kan få økonomien til at hænge sammen, forklarer han videre.

Bestyrelsen blev på generalforsamlingen i marts måned pålagt at finde løsninger til at optimere indtjeningen, men det er ikke lykkedes.

DLK Aarhus blev stiftet 1. januar 1934 og har i dag over 1.000 andelshavere. Sidste år lød omsætningen på 262 millioner kroner og selskabet kom ud med et mindre underskud på en halv million kroner. Egenkapitalen i selskabet var ved regnskabsafslutningen ved årsskiftet på 28,8 millioner kroner.

Aarhus Slagtehus og Himmerlandskød sættes til salg
Bestyrelsesformand Preben Schmidt siger til Landbrugsavisen, at DLK arbejder på at finde løsninger for Aarhus Slagtehus og Himmerlandskød, som foreningen er medejer af. Aarhus Slagtehus drives i samarbejde med Skare Beef, mens DLK ejer en fjerdedel af slagteriet i Aars. Disse ejerandele skal efter bestyrelsens indstilling sælges.

- Vi ønsker, at arbejdspladserne i Aarhus og Farsø skal bestå. Derfor arbejder nu på at finde løsninger for de to selskaber, så de kan blive solgt, og min fornemmelse er, at vi finder en løsning, siger Preben Schmidt til Landbrugsavisen.

Brødrene Andersen står som hovedaktionærer i Himmerlandskød og har derfor forkøbsret til den resterende del, oplyser Søren Andersen til Food Supply.

- Vi har et rigeligt stort råvaregundlag, så det volder os overhovedet ingen problemer og ændringerne på ejersiden bliver derfor kun formelle og kommer ikke til at betyde noget for vores kunder, understreger Søren Andersen, der er direktør for slagteriet i Farsø.

Det hele skal dog først godkendes af andelshaverene ved to generalforsamlinger. Den første afholdes mandag den 18. november.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078