Det er sjældent, at de fødevarer, som forbrugerne lægger i indkøbskurven i Danmark, har rester af pesticider i sig.
Det viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, som er lavet for Fødevarestyrelsen.
I en periode på fem år har Fødevarestyrelsen taget næsten ni tusind prøver af forskellige fødevarer - heriblandt frugt, grønt, kornprodukter og bø...
Langt de fleste fødevarer i Danmark er uden pesticidrester
Producenter af frugt og grønt i Danmark bruger færre pesticider end udenlandske konkurrenter

Lidl Hovedparten af de fødevarer, som findes på det danske marked, overholder grænseværdierne for pesticidrester. (Arkivfoto). Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement