Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en hybrid-ost, der erstatter 25 procent af mælkeproteinerne med ærteprotein. Den nye ost, baseret på den populære madlavningsost paneer, bevarer smag og tekstur trods det høje planteindhold, skriver Institut for Fødevarevidenskab ved KU i en pressemeddelelse.
Osten repræsenterer et skridt mod m...
Forskere udvikler hybrid-ost med ærteprotein
Ny madlavningsost kombinerer mejeriprodukter og plantebaserede ingredienser

Det særlige ved paneer er, at det er en fedtfattig fast ost, som i kan anvendes som alternativ til kød i f.eks. gryderetter, på spyd, i burger og sandwich. Foto:Colorbox
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement