23948sdkhjf

Ny teknologi er tidsmaskine for whisky

Tid er penge, lyder et udtryk. Når det kommer til whisky, skal det tages meget bogstaveligt.

Whisky skal ældes for at få sin smag og gerne ti år, før den er god. Den lange opbevaringstid betyder udgifter til bl.a. husleje. Udgifter der længe ikke kan opvejes af indtægter, når man starter whiksyproduktion op fra bunden.

Det skal ny teknologi ændre lidt på, når mikrobryggeriet Deeper Roots Brewing fra Sjælland kaster sig ud i disciplinen. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kort fortalt skal brændte egetræsstumper puttes i whiskyen og bagefter behandles med ultralyd. Vibrationerne skal få træ og spiritus til at reagere med hinanden, sådan at en ung whisky vil få smag som en, der har lagret længe på egefad.

Brygmester på bryggeriet Søren Wagner Parker fortæller til avisen, at det giver et indblik i det færdige produkt. Dog uden det vil have alle de samme nuancer som naturlig ældet whisky har.

Foruden ultralydsteknologien skal en klub for whiskyentutiaster være med til at bringe indtægter ved, at entusiasterne investerer i whiskeyen. Det skal spille sammen med den nye teknologi, fordi entusiasterne får mulighed for at smage på, hvad det er, de investerer i.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126