23948sdkhjf

Bagere til kanel-møde

Fødevarestyrelsen har indledt dialog med bagerne om muligheden for fortsat at sælge kanelsnegle i Danmark, uden at det går ud over forbrugersikkerheden.
De seneste dages debat om rimeligheden i at Fødevarestyrelsen fortolker EU-regler på en måde der, ifølge bagerne, gør det vanskeligt at fremstille en ordentlig kanelsnegl, får nu Fødevarestyrelsen til at invitere Danske Bagere og Konditormestre samt Dansk Industri til dialogmøde.

Stikprøveanalyser foretaget af Fødevarestyrelsen viste tidligere på året at halvdelen af de besøgte bagere ikke havde problemer med at overholde reglerne for indhold af kumarin i kanelholdigt bagværk.

Ifølge en stikprøvekontrol foretaget af Brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark, ligger medlemmernes produkter i den høje ende af skalaen hvad angår indholdet af kanel og dermed kumarin.

- Vi må erkende, at for at få en kanelsnegl eller -stang til at smage af kanel, så er man nødt til at bruge mere end de meget små mængder, der er angivet i mærkningsvejledningen for finere bagværk, sagde formand Hardy Christensen tidligere på ugen.

Nu er Bager- og Konditormestre i Danmark og Dansk Industri Fødevarer inviteret til kanel-møde og selvom man ikke har de store forventninger er det håbet at få ændret Fødevarestyrelses holdning til kumarin og traditionelt bagværk.

Læs mere om kumarin-indholdet i kassiakanel, og den ægte den kanel kaldet Ceylon

Fakta om kumarin
Ifølge Fødevarestyrelsen skelnes der primært mellem to typer kanel, hhv. kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin. Derfor bør kassiakanel indtages i begrænsede mængder. Kassiakanel er den mest almindelige kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af bl.a. bagerivarer, desserter, morgenmadsprodukter og te. Der kan benyttes større mængder ægte kanel, inden grænseværdierne for kumarin overskrides.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078