Løsning på vej til kanelsneglen
Fremtiden ser lysere ud for kanelsneglen efter gårsdagens møde mellem Fødevarestyrelsen og Danske Bager- og Konditormestre.
Sådan lød konklusionen på det møde, som Fødevarestyrelsen sluttede umiddelbart efter middag onsdag. Med på mødet var blandet andet Danske Bager- og Konditormestre samt repræsentanter fra industri og detailhandel.
- Mødet var på alle måder konstruktivt, siger kontorchef Henrik Nielsen fra Fødevarestyrelsen.
Han lovede på mødet, at Fødevarestyrelsen vil se på behovet for at styrke informationen til forbrugerne om indtag af kanel fra forskellige kilder, for ad den vej at være med til at sikre, at især børn ikke får for meget kumarin.
Mødet resulterede også i en arbejdsgruppe, der nu skal se nærmere på de analyseresultater, der allerede ligger på indholdet af kumarin i bagværk og på indholdet af kumarin i forskellige kaneltyper fra leverandørerne.
Også de analyseresultater som branchen og Fødevarestyrelsen er ved at indsamle, kommer til at indgå i arbejdsgruppens arbejde. Endelig skal arbejdsgruppen se nærmere på best practice hos industri og bagere.