23948sdkhjf

Nicheproducent har succes med wagyu-kød

Wagyu-kvægavler fra Viborg afsætter med stor succes dyre udskæringer til Norden og Tyskland.
Den danske kvægavler Søren Riis Vester har siden 2008 haft wagyu-kvæg til at græsse på en mark nær ved Viborg. Og selvom der er tale om en nicheproduktion på omkring et lille ton kød, svarende til 3-4 dyr, så er der cirka kød for en kvart million danske kroner. Det skriver Børsen Pleasure.

- Prisen på de bedste dele af dyret ligger mellem 1500 og 2500 kroner pr. kilo, fortæller avler Søren Riis Vester til Børsen Pleasure.

Wagyu-kød adskiller sig fra almindeligt oksekød ved at have en tydelig fedtmarmorering inde i muskelvævet, som gør kødet sundt og velsmagende. Det tager cirka tre år før et dyr er klar til slagtning.

Kødet, som også kaldes kobekød, afsættes primært til de nordiske lande og Tyskland. Herhjemme sælges de dyre udskæringer typisk i forbindelse bryllupper, fødselsdage og jubilæer, men også gourmetrestaurationer har udvist interesse i de allerfineste udskæringer.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094