23948sdkhjf

Talentjagten går ind

Torsdag skydes DM i Skills i gang, hvor erhvervsskolernes ernæringsassistenter, bager-, konditor- og detailslagterelever dyster om at blive Danmarks bedste inden for netop deres fag.
De næste dage dyster de bedste elever fra landets erhvervsskoler om at blive Danmarks bedste inden for deres håndværk. Et udstillingsvindue for faget og noget, der bør have arbejdsgivernes interesse, mener Hans-Henrik Jensen, Uddannelsesdirektør, Kold College.

- Generet har elever under den paraply vi kalder ”mad til mennesker” svært ved at finde praktikpladser, og vi gør alt hvad vi kan for at profilere vores uddannelser både over for de unge mennesker, men også over for mestrene, der har meget travlt til dagligt, fortæller Hans-Henrik Jensen til Food Supply.

Han fremhæver desuden, at antallet af uddannelsesaftaler generelt er faldende. Især inden for bagerfaget oplevede Kold College et markant fald i 2013. Derimod har der været øget tilgang til tjeneruddannelsen, ligesom gastronomer i 2012 gik frem og holdt samme niveau i 2013.

- Vi kan mærke, at det hjælper, når vi kommer ud og informerer arbejdsgiverne om det at have en elev, så det arbejde vil vi fortsætte med, siger Hans-Henrik videre.

Kold College, der er hjemmehørende i Odense, har selv to bagerelever med i konkurrencerne, der starter torsdag og slutter lørdag. Begge deltagere har op til konkurrencerne fået ekstra træning på skolen, så de skulle efter uddannelsesdirektøren gerne være helt klar til dyst.

Du kan se listen over samtlige deltagere inden for de fødevarerelaterede fag her:

Bager
Asger Skov Hansen, ZBC Ringsted, Cofoco Airport Selutions
Butsarin Khongphikit Daugbjerg, Uddannelsescenter Holstebro, XHb engros ApS
Camilla Madsen, Uddannelsescenter Holstebro, Ans Bageri
Kasper Nyborg Hansen, ZBC Ringsted, Kvickly Nykøbing Falster
Rebecca Soelberg, Kold College, Lunds Bageri
Stephanie Carbel Svendgaard, Kold College, Kagehuset Hovedgård

Konditor
Cecilie Rosenkrants Rasmussen, ZBC Ringsted, Lagkagehuset Fredericia
Katrine Horsted Oehlenschlæger, ZBC Ringsted, Langenæs Bageri
Kennet Bach Laustsen,ZBC Ringsted, Conditori La Glace
Susie Charlotte Høj, ZBC Ringsted, Bojesen A/S

Ernæringsassistent
Anna Nolsøe Elfort, Erhvervsskolen Nordsjælland, Erhvervsskolen Nordsjælland
Freja Ellesøe Voss Hansen, Uddannelsescenteret i Roskilde, Glostrup Hospital
Lilian Fruergaard, Erhvervsskolerne Aars, Fælleskøkkenet, Sygehus Himmerland
Lonny Søndergaard Nielsen, Syddansk Erhvervsskole, Centralkøkkenet Vejle Sygehus
Pernille Oduncu, Hotel & Restaurantskolen, Seniorcenter Møllegården
Pernille Tranborg, Sansestormerne, Aarhus Universitetshospital
Pia Pihl Sørensen, Svendborg Erhvervsskole, Odense Universitetshospital
Rikke Jørgensen Nielsen, EUC Syd, EUC Syd
Sascha Von Düring Siggaard, Uddannelsescenter Holstebro, Hovedkøkkenet Uddannelsescenter Holstebro

Detailslagter
Annika Damgaard, Syddansk Erhvervsskole, Vejle Kvickly
Annika Gunneklev, Food College Aalborg, Slagter Ole
Christian Wolff, Aarhus Tech, F. Salling
Rune Lunde Havgaard, Food College Aalborg, Rævhede naturprodukter
Sandra Albæk, Uddannelsescenter Holstebro, Føtex
Martin Peter Jørgensen, Syddansk Erhvervsskole Vejle, Skibhusslagteren


DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 260 unge er med som deltagere. De kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Senest besøgte knap 30.000 mennesker DM i Skills i løbet af mesterskabets tre dage.

Næste DM i Skills finder sted den 23.-25. januar 2014 i Gigantium i Aalborg. I alt 44 fag er tilmeldt. 29 som konkurrencefag og 15 som demonstrationsfag.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes der en stafet for en række 9. klasser. Holdene udtages på forhånd ude lokalt enten på deres egen skole eller på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at gøre de besøgende grundskoleelever til aktive deltagere i stedet for passive modtagere.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093