Succesfuldt bageri udvider produktionen
Aurion ser frem til at påbegynde en større udvidelse af mølleri, produktion og lagerfaciliteter, efter at have leveret det bedste regnskab i 39 år.
Produktionsdirektør Jørn Ussing Larsen (tv) og Adm. direktør Brian Tholstrup Nybo (th) i Aurions mølleri. (Foto/Aurion)
Samtidig blev 2012/13 det første år med et glidende generationsskifte mellem grundlægger Jørn Ussing Larsen og adm. direktør Brian Tholstrup Nybo.
- Det flotte resultat er fremkommet som en kombination af en forbedret effektivitet i produktionen, en markant øget omsætning til specielt catering segmentet samt en ekstraordinær stor omsætning af spelt til det tyske marked. Endvidere oplever Aurion en voksende interesse fra andre virksomheder, som ønsker at indgå i projektsamarbejde om udvikling af nye og spændende produkter til såvel det danske som det udenlandske marked, skriver virksomheden i en meddelelse.
- En udvikling og interesse som vi er meget glade for og beæret over, lyder det endvidere fra bestyrelsesformand Finn Madsen.
I foråret 2014 påbegynder bageriet en større udvidelse af produktions- og lagerfaciliteterne på Guldagervej syd for Hjørring. I alt bygges der 1.100 kvm. til, som bl.a. indeholder en ny glutenfri produktionsenhed. Antallet af glutenallergikere er voksende, og Aurion oplever en større og større efterspørgsel efter netop glutenfri produkter - både fra kunder i Danmark og fra udlandet. Derfor vil glutenfri produkter i de kommende år være et fokusområde for Aurion.
Aurion er et økologisk og biodynamisk bageri med rødder tilbage til 1974 og i dag med 35 ansatte. Bageriet har lanceret en stor del af de gamle kornarter i Danmark, bl.a. spelten i 1992. I dag indgår 23 kornsorter og frø i sortimentet, hvilket er et af de største i Europa.