23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen ændrer retningslinjer for glutenfrit

Det er ikke længere en såkaldt ernæringsanprisning og kræver ikke længere en næringsdeklaration, oplyser styrelsen.
Det er ikke længere en ernæringsanprisning, når det fremgår på en fødevareemballage, at produktet er glutenfrit, og dermed betyder "glutenfrit" ikke, at producenten skal næringsdeklarere emballagen.

Det har Fødevarestyrelsen netop besluttet som en omfortolkning af regelkomplekset. Indtil nu har styrelsen tolket, at glutenfri kunne være en ernæringsanprisning reguleret af næringsdeklarationsreglerne.

- Men det er denne fortolkning, vi har ændret. Glutenfrit betragter vi som en allergenangivelse, siger Dagny Warming, bromatolog ved Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsens nye fortolkning har dog intet at gøre med, hvorvidt man må fremhæve, at et produkt er glutenfrit. Om et produkt må kaldes glutenfrit er reguleret på EU-niveau af sit helt eget regelsæt.

Dagny Warming nævner, at spørgsmålet om ernæringsanprisning for eksempel har været rejst i forbindelse med glutenfri øl og glutenfri medisterpølse.

Spørgsmålet om næringsdeklaration eller ej får dog ikke lov at blive cementeret særlig længe. Fra december 2016 skal langt flere fødevareprodukter end hidtil næringsdeklareres, når nye EU-regler træder i kraft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064