Det sker: Sønderjyder udfordrer den lokale madkultur
I Aabenraa vil man i løbet af uge 8 forsøge at forene den sønderjyske madkultur med tendenser indenfor sundhed og ernæring.
Der vil ligeledes blive afholdt en event for publikum i KIS-Hallen, hvor de tre formidlere og sundhedsaktører får følgeskab af Bjarne Buthler med kokkeelever fra EUC-Syd, der praktiserer Live Cooking med en treretters, nytænkt sønderjysk menu.
Vi bør tage stilling
Ideen er at koble lokalt producerede fødevarer sammen med en holdning og opfattelse af, hvad der dels serveres ude på arbejdspladserne i erhvervslivet, samt hvad der i kommunalt regi tilbydes og udbydes på bespisningsområdet. Initiativtageren Rikke Buthler udtaler:
- Jeg, som Aabenraa-borger, føler, at tiden er til, at vi bør tage stilling – og måske gå et skridt foran. Alle taler om sundhed. Alle taler om lokalt producerede fødevarer. Men der sker jo ikke noget, med mindre der tages et initiativ for at se, om der kan skabes en platform til at forene sundhed og lokale fødevarer.
- Thomas Rode er sønderjyde og har en holdning til, hvad man bør spise – og sammen med Umahro, der via sin profession har den teoretiske indgang til sundhed og ernæring, mener jeg, der kan sås nogle frø - både på det personlige plan hos deltagerne, men også indenfor kommunalt regi. Vi skylder os selv både som individualister, men også som borgere, og som aktører der er ansvarlige for andres kost - at være nysgerrige, på både hvad videnskaben og de gode praktiske eksempler kan lære os. Så derfor har jeg taget dette initiativ, som faktisk vækker begejstring helt op på borgmesterkontoret her i Aabenraa, fortsætter hun.
Erhvervs-arrangementet finder sted i KIS-Hallen i Aabenraa onsdag den 19. februar kl. 18.00-22.00.