23948sdkhjf

Total udsolgt lakridsfestival i weekenden

En eksklusiv skare med dyre billetter skal i weekenden smage lakridsuniverset anno 2014.
Slikmunde, fagfolk, gourmanter og madbloggere har kæmpet om billetterne til lakridskulturens årlige udstillingsvindue. I weekenden er der for tredje år i træk lakridsfestival i København, som foregår i Grilleriets lokaler på Amerikakaj i København, og festivalen er på forhånd fuldkommen udsolgt.

Der er solgt 1.200 billetter, som hver har koster 250 kroner, og for arrangørerne er det et helt bevidst valg, at det ikke skal være en messe med åbne døre, så man lukker blot 150 ind ad gangen, som bliver guidet rundt til de forskellige oplevelser.

- Vi ønsker ikke, at folk skal stå på nakken af hinanden. Det skal være en eksklusiv oplevelse af kvalitet, siger Eva Vedel, som driver eventbureauet Expo Viva og er talsperson for Lakridsfestival 2014

Lakridsen breder sig
Og festivalen vil netop tilbyde sit publikum et indblik i lakridsens voksende univers.

- Der er mere og mere interesse for, hvad man kan med lakrids. Folk har fundet ud af, at det er et rigtig interessant krydderi, som spiller godt op imod andre krydderier. Man kan bruge sød lakrids og stærk lakrids, og man kan bruge det i både det søde og salte køkken, siger Eva Vedel.

Lakridsens popularitet eksploderede for år siden, og lige som det er sket med både øl og chokolade, så er der sket en udbredelse af lakridsen, så den nu kan smages i stadig flere smagssammenhænge, og der er sket en gastronomisering, hvor lakridsen fremstilles i stadig mere kompromisløs kvalitet og i stadig mere forædlede varianter.

- Da Johan Bülow begyndte at sælge en lille pakke lakrids for 60 kroner, var det store samtaleemne, om man virkelig kan det. Og det kan man, for det er et helt andet og koncentreret produkt, hvor man ikke spiser en hel stang på to minutter, men hvor man måske spiser to små stykker, siger Eva Vedel.

Verdens ældste producent dukker op
Lakridsfestival 2014 arrangeres af et partnerskab, som består af Grilleriet by Weber, som huser arrangementet, producenten af gourmetlakrids Lakrids by Johan Bülow og eventbureauet Expo Viva.

Blandt udstillingerne finder man ikke bare slik for slikmunde, men også forskellige sager som øl, honning, bagværk med lakridssmag. Og så kan man træffe verdens ældste lakridsproducent, italienske Amarelli.

Hvis man nåede at få billet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094