Det sker: Kok-amok i færøske råvarer
Den eksperimenterende kokkegruppe NaCl vil præsentere topgastronomi ved to show cooking arrangementer.
Smuttur til Færøerne
Show cooking #27 foregår den 14. marts i forbindelse med NaCls tredje besøg på Færøerne. Som ved de øvrige to besøg i 2012 og 2013 er alle billetter udsolgt på rekordtid. NaCl er inviteret til Færøerne af Hotel Hafnia, som også lægger rammer til arrangementet i Tórshavn, hvor NaCl-kokkene har frie hænder til at lege med unikke færøske råvarer som friskfangede jomfruhummere, fermenteret fårekød, klipfisk, hvalspæk og pivfrisk laks.
Dorte Leck Fischer fra det gastronomiske kommunikationsbureau Gastronomisk Innovation er manager for NaCl-kokkene, og hun siger om besøget:
- Vi glæder os alle sammen til at besøge vores Nordatlantiske naboer igen og til at rykke de gastronomiske grænser en ekstra tand. De foregående gange, vi har været på Færøerne, har været en stor oplevelse, ikke mindst fordi de har nogle råvarer, som bare er fuldstændig anderledes end det, man kan få herhjemme.
Med på turen er NaCl-kokkene Mie Bostlund, Tommi Kondo Sasaki, Christoffer Sørensen, Adrien Norwood, Erik Pedersen, Sylvester Andersen og Nicolai Nørgaard.
Råvarer flyves ind fra Færøerne
For de mange, som ikke har mulighed for at tage med til Færøerne, men som gerne vil opleve NaCl live, er der warm up få uger før. Det foregår hos de tidligere NaCl-medlemmer Jonathan og Alexander Berntsen på Restaurant Clou søndag den 2. marts.
Til arrangementet vil der blive fløjet råvarer ind direkte fra Færøerne – hvilke afhænger af udvalget på dagen. Menuen og råvarerne dertil vil derfor være en overraskelse på aftenen for de gæster, der er heldige at få billet.
De deltagende kokke har dog alle nogle råvarer, de håber at se i kurven. NaCl-kok Tommi Kondo Sasaki fortæller:
- Jeg ved, at mange af drengene håber på, at der vil være jomfruhummere fra Orca. Det er uden sammenligning de vildeste jomfruhummere, nogen af os har smagt. Personligt håber jeg, at der vil være frisk lam og rejer, for jeg har en drøm om at lave lam i dild og rejer med de to råvarer, der som alt andet fra Færøerne bare er helt anderledes end det, vi kender herhjemmefra. Nogle af de Færøske råvarer er fænomenalt gode, andre er bare mærkelige og nogle bryder jeg mig slet ikke om. Men det er råvaremæssigt et helt unikt land, fordi alt er så anderledes end det, vi kender herhjemmefra. Det er det, der er så fantastisk ved Færøerne.
Aftenens kokke er Martin Bjørn, Rasmus Leck Fischer, Kondo Sasaki, Nicolai Nørgaard, Nicolas Georg, Sylvester Andersen, Christoffer Sørensen og Adrien Norwood. Alle kokkene arbejder denne aften sammen om at lave en fælles menu.
For mere info, se NaCl - Gastronomisk Innovation