23948sdkhjf

Fødevareklynge vil booste eksporten

Fødebranchen samles onsdag til eksportkonference i Aarhus for i fællesskab at knække koden til mere eksport.
Den samlede danske fødevaresektor står i dag for cirka 25 procent af den danske eksport, viser nye tal fra brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Der blev eksporteret i alt for 156 mia. kr. i 2013. Det betyder, at eksporten fra fødevaresektoren er fordoblet inden for de seneste 25 år. Samtidig er der gode muligheder for vækst i de kommende år, og på den baggrund afvikler den nyetablerede erhvervsklynge Danish Food Cluster i samarbejde med Udenrigsministeriet onsdag den 30. april en eksportkonference på Koldkærgård Konference Center i Aarhus.

- Med en voksende global middelklasse og stadig flere munde at mætte i verden er der i stigende grad brug for det, den danske fødevareklynge er god til. At producere sikre fødevarer på en effektiv måde og finde nye svar på den voksende mangel på mad, siger CEO Lone Ryg Olsen, Danish Food Cluster.

Hun peger på, at konferencen kan give de op imod 100 deltagende virksomheder og organisationer inspiration og viden til at udvikle sig videre.

- Det er ekstremt vigtigt, at virksomhederne lærer af hinanden og udvikler sig, for vores stærke position kan vi ikke tage for givet. Der er mange konkurrenter, siger Lone Ryg Olsen.

21 sektoransvarlige eksportrådgivere og fem statskonsulenter fra de danske repræsentationer verden over deltager i konferencen. Det giver repræsentanterne fra de deltagende virksomheder en unik mulighed for at få specialistrådgivning om flere markeder om hvorledes de kan øge salget af deres produkter i de enkelte lande.

Ambassaderne i de store lande, som Danmark i forvejen eksporterer meget til - Tyskland, Sverige og Storbritannien - er repræsenteret, ligesom handelsattacheerne fra vækstlandene Brasilien, Rusland, Indien og Kina - de såkaldte BRIK-lande - også er til stede. Det er specielt i BRIK-landene, at det i de kommende år forventes, at folk får flere penge mellem hænderne og er parate til at bruge dem på fødevarer. Og det er i disse lande, at den danske fødevarebranche vurderes til at have gode vækstmuligheder.

- Det er vigtigt for os, at virksomhederne på konferencen får mulighed for at komme i kontakt med vores fødevareeksperter, som vi kan hjælpe med for eksempel markedsvalg, udvælgelse af samarbejdspartnere, lokal fødevarelovgivning og godkendelser, siger Ministerråd for fødevarer og landbrug Claus Hermansen fra Udenrigsministeriet.

På konferencen bliver der mulighed for bl.a. at høre oplæg om markedsmulighederne i Afrika, fremtidens globale fødevaretendenser og Arla Foods syn på fremtidig vækst. Konferencen slutter med individuelle møder mellem de enkelte virksomheder og repræsentanterne for de lande, virksomhederne er interesserede i.

- Det er en god mulighed for både virksomhederne og for vores eksperter rundt omkring i verden. Vi bliver bedre til at rådgive virksomhederne, og de får den viden med hjem, der kan danne grundlaget for fremtidens eksport, slutter Claus Hermansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11