23948sdkhjf

Skæve gulerødder i kantinen

Hvordan kan tre grønsagsproducenters spild indgå i produktionen hos tre storkøkkener, lyder udfordringen i årets AgroTech Challenge.
En flok studerende skal i forbindelse med AgroTech Challenge kommer med ideer til, hvordan tre grønsagsproducenters spild kan indgå i produktionen hos tre storkøkkener.

Sidste uge åbnede både Dansk Supermarked og COOP op for at sælge flere deforme grøntsager. Hos rådgivningsvirksomheden AgroTech, eksperter inden for madspild i storkøkkener, ser man imidlertid også store muligheder i den voksende food service sektor.

- Antallet af måltider, der serveres uden for hjemmet er stigende og vi oplever stor interesse fra storkøkkenerne, når vi henvender os med vores madspildsydelser. Vi arbejder samtidig med reduktion af spild hos grønsagsproducenter og med AgroTech Challenge kan vi adressere begge problemstillinger på én gang, siger innovationskonsulent Anne Hørby Bendtsen.

Kantiner står klar
I AgroTech Challenge skal 22 studerende finde ud af, hvordan Tvedemose Champignon, Skyttes Gartneri og Gl. Estrup Gartneri kan reducere et spild på champignon, romaine salat og gulerødder. De studerende skal udvikle ideer på nye produkter, der kan bruges i kantinerne hos Jyske bank, Studenterhusfonden ved Aarhus Universitet og uddannelsesinstitutionen Grennesminde.

- Vi forventer os meget af årets udfordring. Ved fra start at anvise både et konkret problem og nogle virksomheder, der er klar til at aftage produkterne, tror vi, at vi med dette års AgroTech Challenge, kan bidrage med brugbare løsninger til at reducere spildet, siger Anne Hørby Bendtsen fra AgroTech.

AgroTech Challenge afholdes den 18. – 21. august hos AgroTech i Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078