Betal din mad med Bitcoin
Den danske takeaway-portal Hungry.dk lancerer nu Bitcoin som ny betalingsmulighed ved bestilling af mad hos over 800 af landets restauranter.
- Vi ønsker at gøre det nemt og bekvemt at bestille og betale sin take away, og Bitcoin er for nogle en del af det. Derfor har vi naturligvis arbejdet på at kunne stille det rådighed for brugerne. Vi tør ikke spå om hvor mange der vil benytte muligheden, men allerede nu kan vi se en interesse der overgår vores forventning, siger adm. direktør i Hungry.dk, Rune Risom om lanceringen.
Mere end bare niche
Indtil nu har det i Danmark primært været muligt at benytte Bitcoins til at betale for digitale tjenester, bøger og elektronik. Med tilføjelsen af de mere end 800 restauranter Hungry.dk samarbejder med, kommer mad endelig også på listen over produkter som kan købes med valutaen, og dermed bliver den brugbar lokalt over hele landet i forbindelse med noget så basalt som at få stillet sulten.
- Bitcoin er kommet for at blive og vi er glade for sammen med Hungry.dk at kunne give forbrugerne en ny mulighed for at bruge deres Bitcoins. Med ét har vi gjort det muligt at anvende dem i hele Danmark, hvad enten du bor i Ribe, Randers eller Roskilde, siger Direktør for Coinify, Hans Henrik Heming siger om tilføjelsen af Hungry.dk.
Bitcoin er en digital valuta skabt i 2009, som et forsøg på at skabe en decentraliseret og krypteret betalingsform der fungerer uafhængig af banker eller myndigheder. Valutaen overføres fra person til person – også kaldt peer-to-peer, og opbevares af den enkelte person i en digital pung – en såkaldt ”wallet”.
Hungry.dk tester vandene
Rune Risom fra Hungry.dk ønsker for nu at teste valutaen af og følge udviklingen, men håber at se mange af sine brugere gøre brug af muligheden. Det giver nemlig virksomheden nogle klare fordele i forhold til eksempelvis kortbetalinger.
- Bitcoin har den klare fordel, at det ikke på samme måde som med kreditkort er muligt at svindle. Det vil sige, at vi ikke behøver være bekymret for svindelforsøg med stjålne kort, men i stedet har sikkerhed for at modtage penge for den mad der er bestilt. Det betyder at både vi og de lokale restauranter skal bruge færre resurser på at bekæmpe mulige kortsvindlere, slutter Rune Risom.