23948sdkhjf

Hvad er din yndlingsret?

National kampagne skal kåre Danmarks nationalret.
Hvad er danskernes yndlingsspise? Er det frikadeller, fiskefilet, flæskesteg – eller måske noget helt andet? Fødevareminister Dan Jørgensen inviterer nu danskerne til at kåre Danmarks nationalret.

- Jeg håber, at afstemningen om Danmarks nationalret vil få danskerne til at diskutere dansk madkultur med kollegaerne i kantinerne og med familie og venner rundt om køkkenbordet derhjemme, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Danskerne kan fra i dag dele billeder af deres bud på Danmarks nationalret via Instagram og Facebook til inspiration og debat. Det kan de gøre ved at bruge #nationalret.

- I Danmark har vi måske verdens bedste råvarer. Historisk set har vi også en stolt madtradition. Den, tror jeg, vi kan genopdage og videreudvikle. Og en diskussion af vores favoritretter vil helt sikkert hjælpe os på vej, siger Dan Jørgensen.

- Dansk – og ny nordisk mad er berømmet ude i verden. Men hjemme i vores egne køkkener glemmer vi måske nogle gange det særegne danske. Jeg håber, at dette initiativ vil begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, siger Dan Jørgensen.

Kåringen af Danmarks Nationalret sker på baggrund af en afstemning i to faser. Først en regional afstemning og derefter en landsdækkende.

Kokke nyfortolker gamle klassikere
På baggrund af danskernes forslag til retter, vil kokke fra otte regioner fortolke tre hverdagsretter. Kokkene er lokalt forankret i regionerne og kan bruge lokalt producerede råvarer i deres retter, og retterne skal være kendte og appellere til danskerne.

De tre retter vil blive præsenteret for borgerne i regionen, som derefter kan stemme på deres favorit på www.danskernesmad.dk . Regionernes vinderret vil indgå i finalen om at blive Danmarks nationalret.

Kokkene er fra Nordjylland, Morten Nielsen, ejer af Mortens kro, fra Midt- og Vestjylland Rikke Brockstedt, Restaurant Caroline Amalie, Michael Larsen, madkonsulent i Østjylland, fra Sønderjylland er det Ninna Bundgaard Christensen, Comwell, Jeff Scott Foster, Restaurant 5 på Fyn, Claus Henriksen fra Dragsholm slot repræsenterer Vestsjælland, Lolland-Falster og Møn, mens København og Nordsjælland er repræsenteret ved madkonsulent Rasmus Bredahl og fra Bornholm finder man Mikkel Marschall, arrangør af Sol over Gudhjem.

De otte finaleretter indgår i en national afstemning, som alle kan deltage i, og Danmarks nationalret vil blive kåret 20. november 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079