Fiskeristart med lidt »tynde« blåmuslinger
Limfjordens flåde af muslingefartøjer stævner ud på mandag til en ny sæson, hvis alt går efter forventningerne.
Det er Naturstyrelsens miljøskib ”Limgrim,” der måler iltindholdet, men fiskere er fortrøstningsfulde, for flere blæsende dage har rørt rundt i vandet og temperaturen er også faldet. Begge dele fremmer iltindholdet ved bunden.
Men den varme sensommer har tilsyneladende hæmmet muslingernes appetit. I hvert fald er de ikke så kødfulde, som fiskerne og industrien helst vil have dem.
Formand for foreningen Muslingerhvervet Viggo Kjølhede fortæller, at de seneste analyser viser en kødprocent på mellem 14 og 15, og man vil helst have en kødprocent fra 15 og opad.
Men det går an at starte med muslinger der er ”lidt tynde i det”. Og rent faktisk kan kødprocenten også ændre sig til den gode side i løbet af kort tid.
Havde forholdene været ideelle, ville fiskeriet være startet allerede 1. september.