23948sdkhjf

Bornholmerne skal spise "gumset" svin i øens øl

Uge 41 er "Spis Bornholmsk"-uge. Den skal fremme brugen af lokale råvarer.
Langt mere ældremad skal laves fra bunden og med lokale råvarer, mener man på Bornholm.
Det fortalte TV 2/Bornholm tirsdag i et indslag.

Uge 41 er derfor udpeget som såkaldt ”Spis Bornholmsk”-uge af den bornholmske regionskommune, og i den anledning har øens madservicetjeneste DeViKa serveret lokal svineskank, som er langtidssimret i honning og øl, som også er bornholmsk.

Eller ”gumset”, som simret hedder på bornholmsk.

- Det, at vi kan være med til at støtte vores lokalsamfund. Det er absolut vigtigt, og det kommer vi også til at se mere af i fremtiden. Det er helt sikkert, sagde Heidi Pedersen, ernæringsassistent til TV 2/Bornholm.

Se hele indslaget på TV 2/Bornholm
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078