23948sdkhjf

Ny kriseforanstaltning til frugt- og grøntsektoren på vej

EU-Kommissionen har vedtaget en ny kriseforanstaltning til frugt- og grøntsektoren, hvor der er tilføjet nye produktkategorier og reserveret en specifik mængde til hver medlemsstat.
I august 2014 åbnede EU-Kommissionen en kriseordning for frugt og grønt som følge af Ruslands importforbud.

Den 11 september meddelte EU-Kommissionen, at den suspenderede den midlertidige kriseforanstaltning for frugt og grønt, hvor der kunne gives støtte til tilbagekøb, grøn høst og undladt høst til visse nærmere bestemte frugter og grøntsager.

Grunden til at kriseforanstaltningen blev suspenderet var, at Kommissionen på daværende tidspunkt allerede havde modtaget ansøgninger om støtte, der oversteg det fastsatte loft på 125 millioner euro. Kommissionen anerkendte, at krisen ikke var overstået, blot fordi de afsatte midler var opbrugt, og den iværksatte således en undersøgelse om at finde flere ressourcer og hvordan man i givet fald ville kunne målrette disse ressourcer bedre.

Kommissionen har nu vedtaget en ny kriseordning for frugt og grønt.

I forhold til den tidligere kriseordning er der blandt andet tilføjet enkelte nye produktkategorier, og der er reserveret en specifik mængde til hver medlemsstat, som medlemsstaten selv har mulighed for at vurdere, om man ønsker at anvende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11