23948sdkhjf

Danmarks nationalret – nu går finalen i gang

Danskerne har nu valgt de otte retter, som er med i finalefeltet om at blive Danmarks nationalret. Danskerne har stemt på krebinetter, brændende kærlighed, smørrebrød, stegt flæsk, æbleflæsk, svinekoteletter, hakkebøffer og stegte sild.
- Jeg er utroligt glad for den megen debat, der allerede har været om Danmarks nationalret. Konkurrencen handler jo først og fremmest om at skabe en folkelig diskussion om vores råvarer, mad og måltider. En maddiskussion, som skal sættes på menuen ude i kantinerne og ved frokostbordene. Når det er sagt, så bliver det rigtigt sjovt at se, om danskerne vælger hakkebøf, æbleflæsk, stegt sild eller noget helt fjerde. Jeg ønsker alle en god madsnak og et godt madvalg, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

I den regionale afstemning har knap 19.000 danskere afgivet deres stemme på hjemmesiden. Der har været hård kamp om pladserne i den nationale afstemning - f.eks. har forhåndsfavoritter som flæskesteg, frikadeller, fiskefilet og tarteletter ikke fundet vej til finaleafstemningen.

- Personligt kommer jeg til at savne fiskefileten med nye danske kartofler i finalen. Men det er en selvstændig pointe, at vi har så mange gode retter i Danmark, at der er røget personlige favoritter ud i semifinalen, siger Dan Jørgensen.

De otte finaleretter indgår i en national afstemning som løber frem til 16. november, og Danmarks nationalret vil blive kåret 20. november.

De otte bud på nationalretter
  • Bornholm - Stegte sild
  • Nordjylland - Krebinetter/karbonader med grønærter
  • Midt- og Vestjylland - Brændende kærlighed
  • Østjylland - Smørrebrød
  • Sønderjylland - Stegt flæsk med persillesovs
  • Fyn - Æbleflæsk
  • Vestsjælland - Stegt svinekotelet
  • København - Hakkebøf med bløde løg og spejlæg

Kåring af Danmarks nationalret
På baggrund af danskernes forslag har otte kokke i de otte landsdele valgt tre retter, som danskerne lokalt har valgt imellem, så der nu er otte retter tilbage i den nationale afstemning.

Kokkene er lokalt forankret i regionerne og kan bruge lokalt producerede råvarer i deres retter.

Danskerne kan kaste deres stemme på en nationalret, ikke en nationalopskrift, da opskrifterne kun er ment som inspiration.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063