302 elever klar til DM i Skills
En industrislagter fra Sønderborg, en bager fra Thisted og en smørrebrødsjomfru fra Rønne. Det er bare tre af de i alt 302 af Danmarks allerdygtigste erhvervsuddannelseselever, der til januar mødes til DM i Skills 2015.
Eleverne skal dyste inden for 36 konkurrencefag, der dækker hele det brede spektrum af danske erhvervsuddannelser. Fra bagere og murere til SOSU-assistenter og industriteknikere. Sammen med de 15 demonstrationsfag der også vises frem, dækker DM i Skills altså godt halvdelen af alle 107 erhvervsuddannelser, der udbydes i Danmark.
Formålet med DM i Skills er at styrke de erhvervsuddannedes faglige stolthed, at hylde landets bedste elever og lærlinge, samt at vise omverdenen det høje faglige niveau og de mange muligheder der findes på erhvervsuddannelserne.
- Jeg ønsker de 302 elever et kæmpe tillykke med, at de har kvalificeret sig til DM i Skills. I Danmark har vi faglige dygtige unge inden for en bred vifte af erhvervsuddannelser, og de vinder også priser ved EM og VM i Skills. Men vi har brug for endnu flere faglærte. I januar vil deltagerne forhåbentligt kunne åbne endnu flere unges øjne for de alsidige tilbud og muligheder, som en erhvervsuddannelse tilbyder, siger undervisningsminister Christine Antorini.
Hun er med igen til januar, når DM i Skills 2015 løber af stablen i Bella Center.
Repræsentanter fra Fødevareindustrien ved DM i Skills 2015
Bager
Asger Skov Hansen, Konditori Antoinette; Pernille Lonnie Johansen, Rådhuscafeen Aps; Rebecca Flindt Soelberg, Eskelundsbageri; Jesper Guld, Sjørring Bageri; Louise Klose Stegemeier Nielsen, Strandvejens Bageri; Stephanie Svendgaard, Kagehuset Hovedgaard og Tilde Hansen, Højene Bageri.
Cater
Malene Schmidt, Fazer Food; Sandra Schandorph Ravn, Slagter Lund; Sif Gitte Petersen, NRGi Park/Arena; Sarah Brejnholt, Teknisk Skole Silkeborg; Mie Elise Christensen, Rambøll Århus og Kathrine Mørch Jensen, Cafe bord 1.
Detailslagter
Rikke Gravlund Lind, I/S Andersen Slagtergården; Anna Elisabeth Rømer Klint, Kvickly Næstved; Matthias Masting, Kvickly; Gytis Packausus, Marsk Pølser; Kasper Jepsen, Slagter Grønvallé Eftf. v. Tom Munkholm; Lotte Gildbjerg Kristensen, Slagteriet i Århus; Christoffer Dreisler, SuperBrugsen Stensballe; Sandie Madsen, Slagter Stjernholm Århus: Annika Gunneklev, Slagter Ole og Mikkel Dahlberg Toft Jensen, Slagter Bay.
Industrislagter
Tobias C. Andersen, Esben Duus, Thomas K. Møller, Lasse Lindsted, Christoffer Vinther og Dennis Povlsen - alle Danish Crown.
Kok
Patrick Bach Andersen, Restaurant Øl & Brød by Mikkeler; Signe Branick, Kolle Kolle; Steffen Olsen Thomsen, Stammershalle Badehotel; Klaus Jonas Ladeby Jensen, Restaurant Gorilla; Nikolaj Wilhardt, Falsled Kro; Nikolaj Puanghiran Rasmussen, Cafe Stranden; Laus Nordmark Rasmussen, Radisson Blu Hotel; Nicolaj Møller Christiansen, Schackenborg Slotskro; Kenneth Baltzer Frederiksen, Fru Møllers Restaurant og Dennis Drejer Birch, Bagatelle.
Konditor
Line Wolter, Konditori Antoinette; Freja Krarup Johansen, Brødkunsten; Mathilde Block Thorsen, Lagkagehuset; Simone Jahn Jeppesen, Den Gamle Bagergaard; Maria Inga Hansen, Wendorff Bageri og Michael Engels Petersen, Comwell - Kongebrogaarden,
Smørrebrødsjomfru
Maria Johansen, Tivolihallen v/Helle Halkjær Vogt; Camilla Rasmussen, Hotel Fredensborg Radisson Blu; Emma Leth Studsgaard Larsen, Rugvænget Smørrebrød og Karina Andersen Hansen, Byens Smørrebrød.