Godt og blandet fra fødevareindustrien
Læs om ugens tilbagekaldte fødevarer, samarbejde mellem Jelling Bryghus og Frilandsmuseet
Godt og vel 100 meter tagrende, cirka 535 kilo sylte og 22 timer i køkkenet er hovedingredienserne i den 103 meter lange jule-sylte, som forleden blev præsenteret for borgerne i Aalbæk i Nordjylland,skriver Nordjyske.dk.
Der er angiveligt tale om verdens længste sylte, og mændene bag, Anders Sørensen og køkkenchef på Aalbæk Gl. Kro René Hansen, delte masser af smagsprøver ud, da sylten var en realitet.
Originalartikel
(2. december 2014)
.
Erslev Slagter hædres for blodpølse
Blodpølsens Venner har netop kåret den bedste blodpølse i Thy, Mors og Jammerbugt-området. Det blev Erslev Slagter, der blev kåret for at fremstille Årets Blodpølse 2014, skriver Nordjyske.dk.
Indehaveren af Erslev Slagter, Tove Overgaard deler æren med slagterlærling Morten Vad Andersen og slagtersvend Peter Hyldig.
Originalartikel
(1. december 2014)
Jelling Bryghus brygger øl for Nationalmuseet
Jelling Bryghus har i samarbejde med Frilandsmuseet i Lyngby nord for København udviklet en øl som i de kommende weekender sælges på museet. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.
Øllen er håndbrygget af byg fra museets egne marker. Den hedder Ostenfelder, opkaldt efter Frilandsmuseets gård fra Ostenfeld i Sydslesvig.
(28.november 2014)
Mike fra Holstebro Flødeost fik et skulderklap
Den 33-årige mejerist Mike Skovgaard fra Holstebro Flødeost er årets arbejdsmiljørepræsentant 2014 i mejeribranchen. Han blev hædret for sine evner, da over 400 mennesker var samlet til den årlige konference i Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg.
Det var tredje gang, at prisen som årets arbejdsmiljørepræsentant blev uddelt.
Tilbagetrækning af Milkshake med Cacaosmag
Arla Food amba tilbagekalder Aldi Milkshake Cacaosmag pga. risiko for afvigende smag og konsistens. Det drejer sig om Aldi Milkshake Cacaosmag, 200 ml. produceret på Esbjerg Mejeri og solgt i Aldibutikker i hele landet.
Der er konstateret afvigende lugt, smag og konsistens i enkelte bægre.
(28. november 2014)
Risiko for salmonella i hakket svine- og kalvekød
SuperGros tilbagekalder hakket svine- og kalvekød på grund af mistanke om salmonellabakterier i kødet. Det drejer sig om Mad og Smag hakket svin-og kalvekød 8-12%, 600 g, sidste anvendelse: 29.11.14
solgt i KIWI-butikker.
Der er mistanke om, at kødet kan indeholde salmonellabakterier.
(28. november 2014)