Var det noget med et insekt-måltid?
Arla i fuld gang med at se på nye proteinprodukter
Den slags tekster på også danske fødevarer ligger måske lige om hjørnet, for protein fra insekter kan i fremtiden blive en vigtig ingrediens i visse fødevarer.
Produkter med en blanding af mælke-, plante- og insektproteiner er oplagte som billige og sunde fødevarer til udviklingslandene, mener man hos Arla Foods Ingredients, som allerede arbejder med blandings-proteinprodukter. Det skriver Mejeri.dk.
- Jeg tror, at protein fra insekter bliver et supplement til mælkeproteinet i fremtiden, men det vil ikke være en konkurrent til hverken mælken eller osten, siger konsulent Lars-Henrik Lau Heckmann, Teknologisk Institut, til hjemmesiden.
Interessen vokser eksplosivt
Både forskningen og etableringen af insektfarme vokser eksplosivt i disse år. En væsentlig årsag til insektinteressen er, at efterspørgslen på protein ifølge en undersøgelse vil stige med 70 procent frem mod 2050 i takt med, at verdens befolkning når op på ni milliarder mennesker.
I dag spiser to milliarder mennesker insekter som en del af deres kost. Primært i Asien, Afrika og Sydamerika, hvor hele 2.000 forskellige insektarter er i spil. Alene i Thailand findes 20.000 insektfarme, men også i Europa produceres insekter, beretter Mejeri.dk