Lokale råvarer er sund kost for bundlinjen
Producenter kan tjene ekstra ved at øge mangfoldigheden var budskaber på workshop for restauratører og producenter.
3
Billeder
Efter Per Mandrups inspirerende pep-talk på dagens workshop, gik kokkene i køkkenet for at arbejde med bl.a. svampe, lamme-, kyllinge- og limousinekød, nye spæde grønsager, fjordrejer, fårefløde, hestebønneskud, cider, rapsolie og eddike fra 11 lokale fødevareproducenter. Foto: AgroTech
- Vi skal være vanvittigt tro mod årstidens råvarer. På det tidspunkt smager de bedst, og priserne er lave. Sammen med lokale producenter, kan vi så fortælle den gode bæredygtige og lokalspecifikke historie, siger fødevarekonsulenten Per Mandrup.
Mangfoldighed øger indtjeningen
Per Mandrup brugte dagen på Lungholm Gods til at inspirere deltagerne med de nyeste internationale trends, som han set og oplevet ved internationale kokkekonkurrencer og på rejser.
- Vi kan se, at tendensen går mod det nære og lokale, som man så kombinerer med en masse ideer og inspiration fra det globale køkken. Og her kan Lolland-Falster og Sydsjælland sagtens være med, siger han.
- Samtidig skal avlerne arbejde mere med mangfoldigheden. De skal ikke have en gulerodssort, men flere. Så kan de levere helt nye, friske gulerødder tidligt i sæsonen, midt i og sent. Så kan kokke og forbrugere hele tiden få gulerødder med maksimal smag, fremhæver Per Mandrup.
- Med større mangfoldighed kan producenterne også bedre prisdifferentiere sine produkter og tjene lidt mere.