23948sdkhjf

Branchemåling: Dyrere kødpriser på vej

Priserne på okse- svine- og kyllingekød kommer til at stige op til 30 procent, forudser branchen.
Stigende kødpriser hænger tæt sammen med de stigende råvarepriser, og derfor kommer vi fremadrettet til at opleve store prisstigninger på kød.

Prisstigningerne afhænger selvfølgelig meget af, hvilken udskæring, der er tale om, så det er svært at sige noget om, hvor dyrt det bliver.

- Men du vil sagtens kunne opleve, at en af de dyre udskæringer stiger i pris fra eksempelvis 100 kroner til 140 kroner, forudser Leif Nielsen, der er chefkonsulent i Landbrugsraadet.

På kylling og fjerkræ er prisstigningerne allerede begyndt at slå igennem, da produktionstiden her er en del lavere end eksempelvis svineproduktion, og ifølge Landbrugsraadet er prisen på kylling det sidste år steget cirka ni procent.

Hos Danish Meat Association venter man også en prisstigning på svinekødet og hos Danish Crown hilses varslerne om prisstigninger et kærkomment velkommen, eftersom mange af de danske svinebønder i lang tid har siddet hårdt i det.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094