23948sdkhjf

Rexam tager spadestik til ny fabrik

Rexam bygger ny fabrik til ca. 850 mio. kr. i Fredericia, der efter færdiggørelse i første halvdel af 2009 vil producere 1,2 mia. dåser om året. Fabrikken skaber 120 nye arbejdspladser i Fredericia.
Verdens førende producent af drikkedåser oplever, at danskerne drikker øl og sodavand af dåser som aldrig før. En tendens, der gælder for hele Europa.

– Vi forventer, at ca. 30% af de øl og læskedrikke, der konsumeres i Danmark i år vil være på dåse. Det er især den lavere vægt og dermed den lettere transport og håndtering, at en dåseøl eller -vand køles hurtigere og fylder mindre i køleskabet end en flaske samt at det er langt lettere at have dåser med ud i det fri fx i haven, på stranden, til festival eller en tur i parken, der har fået danskerne til at tage dåserne til sig. Dåser er simpelthen bedre emballage til drikkevarer end flasker, og det ser vi nu afspejle sig i salgstallene, siger Göte Nylin, Market Development Director i Rexam.

I Europa blev der ifølge virksomheden solgt 50,2 mia. dåser øl, sodavand og andre soft drinks i 2007, hvilket skal være en vækst på 10,2% i forhold til 2006 - den største stigning nogensinde.

– Vi placerer Rexams nye produktionsanlæg i Fredericia, da vi herfra har fine muligheder for at servicere vores kunder i Danmark, det øvrige Norden og Tyskland. Fabrikken afspejler den fantastiske udvikling i markedet for drikkedåser i Europa i almindelighed og i Danmark i særdeleshed, siger Sektionsdirektør Tomas Sjölin, Beverage Can Europe & Asia Rexam.

Det fåtal af dåser, der ikke returneres via automaterne, ender oftest i affaldsspanden og senere på forbrændingen, hvor de udvikler varme. Drikkedåser er ifølge Rexam verdens mest genanvendte emballagetype.

Kilde: Rexam

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094