Gråsten Fjerkræ åbner en gourmetbutik
Der bliver tilknyttet et uddannelsescenter for slagtere, kantineledere, grossister og forbrugere
Butikken er direkte afledt af fremtidens øgede fokus på kyllingekød, fastslår Gråsten Fjerkræs indehaver, Gunder P. Jensen.
- Mange vil nok få sig en stor og positiv indflydelse, når de kommer ind i butikken - en slagterforretning, hvor gris og ko er skiftet ud med fjerkræ og lam. Det eneste, vi ikke vil afløse, er flæskestegen. Til gengæld er der rullepølser, skinker, cuvetter, culotter og meget mere fra Unghane, siger han med henvisning til Gråsten Fjerkræs Unghane-brand.
Ifølge Gunder P. Jensen er man mange steder i udlandet langt længere fremme med spændende mad lavet af kylling, end vi er i Danmark.
- Der er ikke megen nytænkning i de danske supermarkeder, for eksempel. Så vi vil gerne animere folk til at prøve noget nyt - og vise dem, at sådan kan en butik se ud, siger han.
- Unikke faciliteter
Af samme grund laver Gråsten Fjerkræ i forbindelse med butikken et uddannelses- og inspirationscenter for slagtere, kantineledere, grossister og forbrugere.
- Kantineledere og slagtere er udfordret og ikke rustet til år 2020. Det er stadig traditionel gris, der tænkes og gøres i, både i deres basisuddannelse og til daglig. Fremtidens krav fra forbrugerne om mere kyllingekød er der ikke taget meget højde for.
- Vi har nogle unikke faciliteter med frilandsopdræt, slagteri, opskæring og så videre, og det skal udnyttes til gavn for både slagtere og forbrugere, konstaterer Gunder P. Jensen.
Gourmetbutikken i Kværs åbner 31. oktober i en gammel ejendom, der tidligere har huset slagtehus og slagterforretning gennem tre generationer. Dagen før er der reception for indbudte gæster.