23948sdkhjf

Fiskefabrik åbner igen efter listeria-angreb

Kattegat Seafood har været ramt i to måneder
Fiskefabrikken Kattegat Seafood startede fredag morgen sin produktion efter to måneders pause. 8. juli lukkede Fødevarestyrelsen røgeriet, da man havde konstateret, at listeriabakterier fundet på fabrikkens maskiner havde store ligheder med de bakterier, som formentlig dræbte en 60-årig mand og forårsagede en en gravid kvindes abort i juni.

Røgeriet har siden været lukket ned, men nu kan produktionen altså starte igen.

Det er produktionen af koldrøget laks under mærket ”Capella”, der de seneste måneder har stået stille på fabrikken i Hirtshals.

- Utroligt lettede

- Vi er utroligt lettede over at kunne lukke det her kapitel, siger direktør for Kattegat Seafood Svend Erik Christensen.

Fødevarestyrelsen havde pålagt virksomheden at lave en ny strategi for fabrikkens egenkontrol før produktionen af de koldrøgede laks kunne starte igen.

Den strategi blev indsendt til Fødevarestyrelsen 31. august og blev godkendt endeligt torsdag.

Kontrollen med fabrikkens norsk indfangede laks er dermed skærpet, og derfor kunne rygningen af laks starte på ny fredag morgen.

Virksomheden har været begunstiget af, at efterspørgslen på varmrøget laks på grund af kampagner i Coops butikker har været opadgående, og man har derfor kunnet flytte de fleste ansatte fra den ene produktion til den anden, og har dermed undgået store fyringsrunder i perioden.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078