23948sdkhjf

Amerikansk burgerkæde satser på danske råvarer

Burgerkæden Hwy 55 får næsten alle sine råvarer fra danske fødevareproducenter. I øjeblikket leder man efter en dansk producent af frozen custard.
Hwy 55 er navnet på den amerikanske fastfoodkæde, der for kort tid siden kom til Danmark. Siden juni har kæden haft en restaurant i Kolding og i august åbnede en express-udgave af konceptet på Københavns Hovedbanegård.

Danske råvarer
Ganske særligt for konceptet er, at al den mad, der langes over disken, hvad enten det drejer sig om restauranten i Kolding eller express-udgaven på hovedbanegården, er dansk produceret.

- Alle vores burgere er produceret af gode danske råvarer. Vi får alle vores råvarer fra Hørkram. Det betyder også, at vores kød ikke kommer i en frosen udgave, men er friskt, fortæller adm. direktør Jens Due til Food Supply og tilføjer:

- Der er kun to ting, som vi ikke får fra danske producenter. Vores frozen custard, som vi anvender i alle isdesserter og milkshakes, og den særlige krydderiblanding, der blandes i kødet.

Begge dele importeres i dag fra USA, men det skulle gerne ændres.

Dansk samarbejdspartner
Jens Due og Hwy 55 arbejder i øjeblikket på at få fremstillet en dansk udgave af frozen custard.

- Frozen custard er en slags kagecreme, som man laver is på. Det smager helt fantastisk og vi er netop i gang med at finde et dansk mejeri, der vil producere det, fortæller Jens Due og tilføjer:

- Jeg kan selvfølgelig ikke sætte noget navn på endnu, men det virker som om vi er langt i processen, og at vi inden for halvanden måned har fundet en samarbejdspartner.

Den danske samarbejdspartner kommer til at producere litervis af frozen custard, da den er hovedingrediensen i samtlige isdesserter og milkshakes hos Hwy 55.

Råderum & nyt koncept
At man netop har valgt at gå ind i Danmark og samtidig satse udelukkende på danske fødevarer er ganske typisk for Hwy 55, men noget atypisk for en amerikansk burgerkæde.

- Vi har et helt utroligt stort råderum her i den danske forretning. Vi blev opfordret til at vælge danske råvarer og så har vi selv udviklet take away konceptet for restauranten på hovedbanen, fortæller Jens Due.

Det danskudviklede take away koncept er faldet i den amerikanske stifter Kenney Moore smag. Faktisk i en sådan grad at indretningen i de danske Hwy 55 i fremtiden skal være standarden for Hwy 55 i verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094