23948sdkhjf

Nyt slagteri ser dagens lys

To vestjyske svineproducenter står bag det nye Moesgaard Meat A/S beliggende i Nauer ved Holstebro. Den 5. maj kommer fødevareminister Eva Kjær Hansen og indvier slagteriet, der bliver det tredjestørste i Danmark.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen kommer og klipper snoren over, når slagteriet Moesgaard Meat A/S i Naur ved Holstebro officielt åbner mandag den 5. maj.

Dyrevelfærd
Moesgaard Meat blev en kendsgerning, da de to vestjyske svineproducenter, brødrene Niels Jørgen Haahr Pedersen og Hans Haahr Pedersen, købte det private Naur Slagtehus A/S i efteråret 2007.

De to brødre går begge ind for, at vejen fra stald til slagteri skal være kortest mulig, og slagteriet skal ses som deres bidrag til at forbedre den danske dyrevelfærd.

- Ved en kort transporttid oplever dyrene så lidt uro som muligt, og de bliver mindst muligt belastede. Dermed får landmændene en bedre afregning, fordi færre dyr bliver så belastede, at de bliver kasseret, siger svineproducent Hans Haahr Pedersen.

Ny slagtelinie
Moesgaard Meat har en nyetableret slagtelinie, der kan slagte 120 slagtesvin eller 60 søer i timen. Slagtelinien bliver dermed i forhold til kapaciteten den tredje største til søer i Danmark. Med fuld kølekapacitet vil anlægget kunne slagte ca. 100.000 søer om året.

- Vi skal ikke foretage opskæring og videre forarbejdning af kødet, men alene eksportere halve kroppe til opskæring i andre europæiske lande, siger Hans Haahr Pedersen.

Kilde: Moesgaard Meat

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094