23948sdkhjf

Tylstrup Kager satser millioner på vækst

I løbet af kort tid vil medarbejdertallet være fordoblet, så smørbagte småkager kan laves i Danmark
Siden Tylstrup Kager i september sidste år blev solgt til Danish Speciality Foods, er det bare gået hurtigere og hurtigere med produktionen af småkager på fabrikken i Støvring i Nordjylland.

Den nye ejer har investeret et tocifret millionbeløb i nye produktionsfaciliteter, der er ansat omkring 25 nye medarbejdere, og i løbet af kort tid vil man være klar til at køre i treholdsskift på alle tre produktionslinjer.

- Da vi overtog virksomheden, var der omkring 35 medarbejdere, og vi regner med at være oppe omkring 75 om en måneds tid, vurderer administrerende direktør Erik Bresling.

Som firmanavnet antyder, begyndte det hele i Tylstrup, hvor kagefabrikken blev grundlagt i 1965.

Virksomheden blev solgt til bolsjefabrikken Perelly i 1995 og flyttede samtidig ind hos den i Støvring, hvor man sideløbende producerede bolsjer og småkager indtil for et par år siden, da bolsjeproduktionen blev udfaset.

Plads til flere småkager

Det var lige præcis dén omstændighed, der gjorde fabrikken interessant for Hellerup-firmaet Danish Speciality Foods. Den nedlagte bolsjeproduktion gav nemlig plads til udvidelse af småkageproduktionen.

- Vi har siden installeret nye maskiner og nyt pakkeudstyr, så vi nu har tre produktionslinjer.

- Baggrunden for alle investeringerne er, at vi gerne vil producere det verdenskendte produkt, der kaldes danish butter cookies, altså smørbagte småkager med streg under smør, her i Danmark.

- Sagen er, at der overalt i verden er efterspørgsel på et hundrede procent rent dansk produceret produkt, fortæller Erik Bresling.

Han har siden 1988 været administrerende direktør og bestyrelsesformand i Danish Speciality Foods, som ejer en række småkageopskrifter samt varemærket Danisa.

Småkagekrig

- Hidtil har vi ladet en fabrik i Indonesien producere småkager under navnet Danisa Butter Cookies. Her bliver der produceret 18.000 tons småkager om året, og de bliver afsat til flere end 100 lande. Denne produktion skal fortsætte, men vi vil altså også gerne have en rent dansk produktion, oplyser Erik Bresling.

I de senere år har Danish Speciality Foods da også været under beskydning for at lade de ”danske” småkager producere i Indonesien, og den største konkurrent, Kelsen Group, har endda anlagt sag mod Danish Speciality Foods i den såkaldte ”småkagekrig”.

Erik Bresling synes dog ikke, at der er noget at komme efter, da Danish Speciality Foods ejer både varenavnet og de opskrifter, der benyttes på fabrikken i Indonesien.

Satser på tre felter

Men under alle omstændigheder er der altså nu fuldt tryk på produktionen i Støvring, hvor man satser på tre felter:

- Vi fortsætter med at producere småkager under Tylstrup-navnet, og vi vil også styrke markedsføringen af dette brand. Når vi til foråret kører på med kammerjunkere, bliver det således med Disney-figurer på pakkerne.

- Desuden producerer vi til en række af dagligvarekædernes såkaldte private labels, hvoraf vi ønsker at udfase de billigste, og endelig har vi et produkt med en væsentlig højere kvalitet, væsentlig dyrere råvarer og væsentlig dyrere emballage, og det er dem, vi eksporterer under Danisa-mærket, oplyser Erik Bresling.

Ikke overskud i år

Han bor fortsat i København og pendler til Nordjylland tre dage om ugen. Resten af tiden er han i København eller på rejser.

Han erkender, at med de store investeringer, der er foretaget i Støvring, kommer Tylstrup Kager ikke til at give overskud i år:

- Men vi håber, det sker i 2016, og i så fald er vi parat til at investere yderligere i fabrikken. I øjeblikket har vi kun kapacitet til at eksportere til Kina og Hong Kong, men vi håber at få USA med næste år.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078