23948sdkhjf

Stryhn's leverpostej skal være grønnere

Reducering af spild er det største projekt
Miljøtiltag i produktion hænger ofte sammen med besparelser. På Stryhn's har man succes med både at spare på råvarer og at mindske belastningen på miljøet, skriver Ritzau Finans ifølge finans.dk.

Selskabet har ifølge direktør Kristian Kornerup Jensen fem punkter, som skal gøre produktionen grønnere.

- Det største af dem er spild-projektet, som er startet på den store fabrik i Graasten, og som skal reducere madspildet gennem produktionen. Førhen var det lidt tilfældigt, hvor længe råvarerne blev drænet. Men dræner man for længe, løber der for meget mad ud i kloakken. Nu har vi faste standarder for, hvor lang tid råvarerne skal drænes, siger direktøren til Ritzau Finans

- En hulens bunke penge

Han nævner, at Stryhn's ved at reducere spildet ikke kun har hjulpet miljøet, men at virksomheden også har sparet "en hulens bunke penge" på det.

De øvrige punkter handler om affaldssortering, skift fra olie til naturgas, vandrensning samt medlemskaber af Etisk Handel og Cedex. Sidstnævnte er en database, hvor man kan se, hvordan selskaberne klarer sig på en række punkter punkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078